Zavřít reklamu

Do jednoho z nejoblíbenějších komunikátorů na světě míří série velkých novinek a vylepšení. Řeč není samozřejmě o ničem jiném než o Messengeru z dílny Mety. Právě ta pro něj nyní skrze tiskovou zprávu oznámila hned 4 novinky, které do něj míří. Jak však je u Messengeru zvykem, novinky budou uvolňovány postupně a tedy pokud je ještě nemáte k dispozici, nezbývá nic jiného než počkat, než na vás dojde s uvolněním novinek řada.

Odesílání fotografií ve vysokém rozlišení

V chatech nyní můžete posílat jasnější a ostřejší fotografie. Chcete-li odeslat fotografii ve vysokém rozlišení, vyberte obrázek ze složky chatu, zapněte přepínač HD a klepněte na možnost Odeslat. Chcete-li odeslat více fotografií v HD, klepněte na další fotografie a poté klepněte na možnost Odeslat.

Vytváření sdílených alb s přáteli

Od chatů o nedávném výletu na jarní prázdniny až po oslavu babiččiných 80. narozenin můžete nyní vytvářet alba fotografií a videí, která můžete sdílet, organizovat a vzpomínat na nejlepší vzpomínky a okamžiky.

Vytvoření nového alba ve skupinovém chatu:

  • Vyberte několik fotografií ze složky chatu.
  • Klepněte na možnost Vytvořit album (můžete také dlouze stisknout fotografii v chatu a klepnout na možnost Vytvořit album).
  • Chcete-li přidat do existujícího alba, klepněte na možnost Přidat do alba.

Chcete-li album přejmenovat:

  • Klepněte na možnost Album
  • Klepněte na nabídku se třemi tečkami
  • Klepněte na možnost Upravit název
  • Potvrďte nový název alba

Odtud mohou všichni účastníci chatu prohlížet, přidávat, odstraňovat a stahovat obrázky a videa z alba. Chcete-li album kdykoli vyhledat, klepněte na název skupinového chatu a poté na možnost Média. Tato funkce se bude rozšiřovat v průběhu následujících týdnů.

Přidávání nových připojení pomocí QR kódu

Nyní už nemusíte vyťukávat něčí jméno nebo číslo, abyste si ho přidali do Messengeru – s lidmi se můžete snadno spojit naskenováním jejich QR kódu v Messengeru nebo sdílením svého kódu prostřednictvím odkazu.

Chcete-li zahájit vlákno zprávy s novým spojením, přejděte do Nastavení a klepněte na ikonu QR kódu v horní části. Odtud mohou naskenovat váš kód pomocí fotoaparátu svého zařízení nebo můžete sdílet odkaz klepnutím na možnost Sdílet.

03_QR-Code-1.jpg

Odesílání souborů o velikosti až 100 MB přímo z telefonu

Při odesílání velkých souborů se již nemusíte spoléhat na e-mail. Když jste v chatu v aplikaci Messenger, klepněte na tlačítko + a vyberte soubor o velikosti až 100 MB. Podporovány jsou všechny hlavní formáty souborů, včetně formátů Word, PDF a Excel.

04_Send-Files.jpg

Dnes nejčtenější

.