Zavřít reklamu

Nad některými zločiny zůstává rozum stát. Přesně tak by šel charakterizovat i kousek dnes již bývalého zaměstnance kanadské odnože kurýrní služby UPS, který mezi zářím 2023 a lednem 2024 ukradl při přepravě Apple produkty za více než 1,3 milionu dolarů, tedy asi 30 milionů korun. Ty následně prodal levněji s tím, že utržené peníze si vložil na bankovní účet, ale taktéž si za ně dělal radost šperky a tak podobně. Netrvalo však dlouho a klec spadla. 

Vystopovat zloděje Apple produktů nebylo pro UPS příliš složité. Jelikož se v Kanadě právě UPS stará o doručování Apple produktů, má přístup přímo do skladů. A právě z těch kurýr kradl ve velkém, u čehož jej zachytily kamery umístěné ve skladech. A že bylo na co se dívat. Vždyť jen v lednu měl kurýr zvládnout za jediný den ukrást více než 120 iPhonů. Je tedy jasné, že při takovémto tempu krádeží se na něj muselo přijít opravdu rychle. 

Nyní sedí obviněný kurýr ve vazbě a čeká na to, jak o něm soud rozhodne. Žalobci jsou však nekompromisní a kromě odnětí svobody žádají po soudu, aby byl muži zabaven dům, veškerá hotovost, peníze na bankovních účtech a dokonce i jeho vozidla. Krást ve skladech Applu se tedy v žádném případě nevyplácí, ba naopak. 

Dnes nejčtenější

.