Zavřít reklamu

Chystaný iPhone SE 4 je bezesporu jedním z nejočekávanějších telefonů nadcházejících měsíců či možná i let. Přestože svět zatím tak úplně neví, zda dorazí již letos, nebo až v příštím roce, podle relativně velkého množství úniků se jeví tento model velmi zajímavě. Konečně se totiž nebude jednat o recyklát iPhonu 8, ale o telefon odpovídající současné době. Ani to mu však podle analytiků společnosti SellCell nepomůže se zbavením se jednoho z hlavních prokletí předešlých řad. 

Přestože bude iPhone SE 4 dle všeho recyklátem základního iPhonu 14 či 15, analytici jsou přesvědčeni o tom, že si v porovnání s klasickými řadami iPhonů nebude schopen držet hodnotu tak dobře jako právě ony. Jablíčkáři totiž obecně vnímají řadu SE jako levnou vstupenku do světa iPhonů, čemuž odpovídá to, jakým stylem si tato řada (ne)drží svou hodnotu. Například třetí generace iPhonue SE se podle analytiků už po měsíci po startu svých prodejů prodávala použitá za zhruba 58 % své kupní ceny. Za stejnou dobu přitom například iPhony 13 „odepsaly“ jen necelých 19 % své kupní ceny. 

Pokud se tedy bude historie opakovat a uživatelé budou vnímat iPhony SE stále stejně, přestože se bude konečně jednat ve čtvrté generaci o pokročilejší smartphony než tomu je nyní, ani tentokrát se nebude jednat o telefony s potenciálem prodat je za pár let za slušnou cenu. Pro uživatele, kteří tímto směrem smýšlejí, tedy nebudou iPhone SE 4 atraktivní, což je pro Apple jistě škoda. Jedním dechem se ale sluší dodat, že se samozřejmě jedná jen o předpoklad analytiků, který nakonec nemusí realitu vůbec odrážet. 

Dnes nejčtenější

.