Zavřít reklamu

Google plánuje zahájit tažení proti výročnímu iPhonu 8, který by se měl pyšnit novým designem a revolučními funkcemi. Podle zahraničního serveru Digitimes společnost HTC vstupuje do poslední fáze vyjednávání s Googlem o prodeji celé mobilní divize. Google by tak získal úplnou kontrolu nad budoucími Pixely.

V minulosti HTC vyrábělo jedny z nejlepších smartphonů s Androidem. Dalo by se bez nadsázky říct, že jeho vlajkové lodě dokázaly svým estetickým vzhledem konkurovat iPhonu. V té době Samsung používal ještě plast, a tak jeho zařízení nebyla po designové stránce tak přitažlivá jako dnes. Ale vzhled není všechno. Přestože chytré telefony značky HTC vypadaly velice dobře, byly docela hodně poruchové. Zklamáním byly kamery, ba dokonce přístroje nebyly odolné vůči vodě a nenabízely bezdrátové připojení.

Podívejte se na koncept od ConceptsiPhone. Myslíte, že by Google vyrobil něco podobného?

V srpnu HTC oznámilo nejnižší měsíční tržby za posledních 13 let, a to navzdory tomu, že začátkem tohoto roku odhalilo vlajkovou loď U11. Kdysi prosperující mobilní divize se nemůže opět dostat na vrchol. Přestože to jde s HTC z kopce, může na trhu se smartphony přežít, pokud by ho koupil Google. Internetová společnost by tak získala úplnou kontrolu nad softwarem i hardwarem budoucích Pixelů. Doposud bylo právě HTC zodpovědné za výrobu Pixelů. Ale po získání HTC by si vyhledávací gigant sám vyráběl smartphony, které by mohly konkurovat přímo Applu. Samovýroba by pro něj byla samozřejmě mnohem jednodušší, co se týče veškerého dohledu a inovací v produktech.

Google původně vyráběl telefony pro vývojáře aplikací. Disponovaly slušným hardwarem a byly za přijatelnou cenu. V posledních letech se však Google zaměřil na zdokonalování svých smartphonů a uvedl je na trh pro spotřebitele.

Prozatím se jedná o nepotvrzené informace. Obě společnosti Google a HTC odmítly situaci komentovat.

Pixel-vs-iphone

Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.