Zavřít reklamu

Zatímco v bazarech nebo v e-shopech některých autorizovaných prodejců můžete často sehnat i relativně staré modely jablečných smarpthonů, tabletů či počítačů, na oficiálním e-shopu společnosti Apple to může na první pohled vypadat, že zde zakoupíte pouze ty nejžhavější novinky. Jak je to ale ve skutečnosti? A jaké jsou některé z nejstarších produktů, které můžete zakoupit na online Apple Store?

Než se podíváme na jednotlivé pozoruhodné kousky, prozkoumáme, jaký je aktuálně nejstarší iPhone, iPad a Mac, který lze sehnat na oficiálním online Apple Store.

Nejstarší iPhone, iPad a Mac

Nejstarším iPhonem, který je momentálně k dostání na české verzi online Apple Storu, je iPhone 13 z roku 2021 následovaný iPhonem SE 3. generace z roku 2022. Jeho cena zde začíná na 12 990 korunách. V současné chvíli se spekuluje o 4. generaci, která by již měla nabídnout funkci Face ID – iPhone SE 3 by se tak mohl stát posledním modelem, který je vybavený Home Buttonem. Z roku 2021 pochází také iPad mini, který zde stále můžete zakoupit.

Apple USB Super Drive

Apple USB Super Drive je externí CD/DVD jednotka, která byla představena spolu s vůbec prvním MacBookem Air v roce 2008. Pozoruhodné je, že si tuto jednotku sice můžete zakoupit na online Apple Store, ale pokud byste ji chtěli připojit k některému z novějších Maců, budete potřebovat redukci USB/USB-C.

EarPods s 3,5mm konektorem

Pro některé uživatele jsou klasická EarPods sluchátka s 3,5mm konektorem nepřekonaným „nízkonákladovým“ pokladem mezi jablečnými sluchátky. Pokud se i vám po tomto modelu stýská, máme pro vás dobrou zprávu – tyto EarPody si stále ještě můžete zakoupit v online Apple Storu za 590 korun.

USB kabel s 30pin konektorem

Vzpomínáte si ještě na dobu, kdy byly iPhony opatřeny 30pin konektorem namísto Lightningu? Pokud by se vám náhodou některý z těchto modelů válel doma a vy byste si jej chtěli zkusit nabít, můžete si pro tyto účely zakoupit v online Apple Storu USB kabel s 30pin konektorem za 590 korun.

Apple Pencil 1. generace

Apple Pencil první generace oslaví příští rok deset let své existence. Vzpomínáte si ještě na to, jak ji společnost Apple poprvé veřejně představila spolu s prvním iPadem Pro? První Apple Pencil můžete i v současné době zakoupit v online Apple Store společnosti Apple – vyjde vás na 2990 korun.

Magic Mouse 2 a Magic Keyboard

Ze stejného roku jako Apple Pencil první generace pochází také Magic Mouse 2 a Magic Keyboard. Také toto příslušenství je stále k sehnání v online Apple Storu. Magic Mouse 2 vás vyjde na 2990 korun, stejně jako Magic Keyboard ve verzi bez numerické klávesnice.

Dnes nejčtenější

.