Zavřít reklamu

Včera začal Samsung prodávat své nové vlajkové lodě v čele s modelem Galaxy S24 Ultra coby jedním z nejlepších androidích telefonů současnosti. Je proto víceméně jasné, že se v nadcházejících dnech a týdnech rozjede tradiční válka androiďáků a jablíčkářů pramenící z nejrůznějších porovnávacích testů, ve kterých budou vítězit jak iPhony 15 Pro (Max), tak i nové Galaxy S24 Ultra. Ať už si o těchto tahanicích myslíme cokoliv, musíme uznat, že minimálně v jedné věci nás Galaxy S24 Ultra při jeho testování opravdu zaujal. 

Řeč je konkrétně o displeji a to nikoliv z hlediska rozlišení, podání barev, HDR a tak podobně, ale hlavně z hlediska jasu v kombinaci s vylepšenou antireflexní vrstvou. Co si budeme povídat, právě displej je v současnosti jednou z nejdůležitějších součástí smartphonů a to nejen kvůli ovládání, ale i konzumaci obsahu. Je proto logické, že když na něj člověk za určitých situací hůře vidí, používání telefonu je zhoršené. Právě proti podobným situacím se však nyní rozhodl Samsung vyrazit do boje. U Galaxy S24 totiž nasadil brutální jas dosahující až 2600 nitů, což je jen pro představu o 600 nitů víc než kolik zvládá v maximu iPhone 15 Pro (Max), ale co je hlavní zkombinoval jej s pokročilou antireflexní vrstvou na displeji. Díky ní je tak čitelnost displeje na ostrém slunci či pod umělým světlem výrazně lepší než tomu bylo u řady S23, ale sportovně musíme po otestování přiznat, že i u iPhonů. Bohužel se však jedná o věc, která není tak úplně dobře zachytitelná na fotoaparát, takže pokud vás rozdíl zajímá, bude nejlepší si jej jít prohlédnout do nějakého showroomu s vystavenými Galaxy S24. 

Jelikož se Apple v předešlých letech na jas displeje poměrně výrazně zaměřil, doufejme, že ani letošek v tomto směru nebude jiný a díky navýšení maximálního jasu se tak čitelnost na slunci opět zlepší. A pokud se Applu podaří nasadit i antireflexní vrstvu, která redukuje odlesky, pak by se jeho telefony staly v tomto směru pro nové Galaxy S24 minimálně konkurenceschopnými. Nyní se však proti nim bohužel z hlediska čitelnosti displeje na slunci nechytají a proto doufáme, že právě toto vylepšení si dovolí kalifornský gigant pro novou generaci iPhonů takříkajíc „obšlehnout“. 

Dnes nejčtenější

.