Zavřít reklamu

V dohledné době pravděpodobně můžeme sledovat nárůst všemožných AR brýlí či jiných headsetů. Za relevantního hráče můžeme brát i nově oznámené brýle Xreal Air 2 Ultra. Jaké jsou jejich přednosti? Zařízení je poháněno zbrusu novým prostorovým výpočetním čipem, který Qualcomm oznámil teprve v pátek, a především –⁠ stojí oproti Apple Vision Pro pětinu. Je tu ale jedno „drobné ale“. K produktu řekla společnost následující:

Společnost XREAL (dříve ‚Nreal‘) představuje XREAL Air 2 Ultra, nejnovější přírůstek do své oblíbené řady AR brýlí XREAL Air. Díky šesti stupňům volnosti (6DoF) prostřednictvím duálních 3D senzorů prostředí s možnostmi počítačového vidění jsou XREAL Air 2 Ultra připraveny oživit komunitu vývojářů prostorových počítačů tím, že poskytnou dostupnou alternativu ke konkurenčním zařízením, včetně Apple Vision Pro a Meta Quest 3.

XREAL Air 2 Ultra obsahuje celou řadu prostorové výpočetní techniky v menším, pohodlnějším a mnohem stylovějším provedení, než jaké dnes vyrábí konkurence. Nejedná se nicméně o skutečného konkurenta Vision Pro. Zařízení Xreal lze používat pouze při připojení k počítači, konzoli nebo telefonu. Jde o prostorový monitor, nikoli prostorový počítač.

Jak název napovídá, nové zařízení je nejnovější iterací stávajících Xreal Air 2 a Air 2 Pro. Stejně jako u jeho předchůdců se jedná o brýle pro rozšířenou realitu, které jednoduše slouží jako externí displej pro Mac, PC, herní konzoli nebo zařízení Android. Ačkoli nejde o produkt stvořený primárně pro uživatele Macu, lze jej coby monitor používat. Jeho cena je 699 dolarů, což je oproti Apple Vision Pro zhruba pětina a je zároveň levnější než některé větší monitory. Co se týče rozměrů a materiálu, mají Air 2 Ultra pouze 80 gramů. Je tedy velmi pravděpodobné, že pro dlouhé nošení budou pohodlnější. Zároveň mají polohovací možnosti, aby obraz byl co nejlepší ke sledování. Produkt dorazí v březnu. Více se o nich můžete dozvědět zde.

Dnes nejčtenější

.