Zavřít reklamu

Spotify Tap v CarPlay

Pokud vlastníte moderní vozidlo, pravděpodobně využíváte funkci CarPlay. Tato inovativní nadstavba infotainmentu umožňuje zrcadlení některých aplikací z vašeho iPhonu, včetně Spotify. Nedávno Spotify do CarPlay přidalo funkci nazvanou Spotify Tap. Stačí připojit iPhone a jednoduše klepnout na domovské obrazovce na možnost Přehrát něco. Tímto způsobem se automaticky spustí přehrávání skladeb, které byly inteligentně vybrány.

spotify tipy triky březen 2022

Texty skladeb

V rámci Spotify byla dlouhou dobu dostupná možnost zobrazit texty skladeb, ale dříve byla omezena na zahraniční populární interprety. Již nějakou dobu jsou texty skladeb k dispozici také u českých interpretů, a to ve všech žánrech. Pro zobrazení textu aktuálně přehrávané skladby přejděte do přehrávače a posuňte se dolů. Text se automaticky přizpůsobuje aktuální skladbě a poklepáním na možnost Více si jej můžete zobrazit celý.

Skupinový poslech

Spotify nabízí také skupinové relace, díky kterým se mohou k poslechu připojit další uživatelé – a to i na dálku. Pro zahájení skupinové relace spusťte Spotify a vlevo dole klepněte na ikonku vašeho zařízení. V sekci Ostatní zařízení zvolte Zahájit vzdálenou skupinovou relaci a poté stačí už jen zvolit Pozvat přátele.

Automatické vypnutí

Pokud Spotify posloucháte i před usnutím, určitě nechcete, aby se vám skladby, alba či podcasty přehrávaly neustále dokola. Pro tyto situace existuje skvělé řešení v podobě časovače pro automatické vypnutí. Stačí spustit přehrávání tak, jak jste zvyklí, a poté vpravo nahoře klepnout na ikonku tří teček. V menu dole zvolte Časovač vypnutí a nakonec stačí jen nastavit požadovanou dobu.

Úspora mobilních dat

Mnozí z nás poslouchají Spotify především na cestách, kde ovšem místo Wi-Fi musí spoléhat na mobilní datový přenos. A protože mobilní data u nás nepatří zrovna mezi nejlevnější, je pochopitelné, že na nich každý chce ušetřit, jak jen to jde. Pokud chcete na Spotify využít úsporu mobilních dat, klepněte na hlavní obrazovce vpravo nahoře na ikonku ozubeného kolečka a klepněte na Data Saver. Zde už si můžete aktivovat samotnou funkci, kromě toho se zde nově nachází také nastavení pro šetření dat u videopodcastů.

Dnes nejčtenější

.