Zavřít reklamu

Je pro vás CarPlay ve voze důležité? Pak se do budoucna vyhněte obloukem vozů koncertu General Motors nebo chcete-li GM, pod který spadá například Chevrolet. Tento koncern totiž nedávno oznámil, že končí s podporou CarPlay a do budoucna jej ve svých vozech stejně jako Android Auto nenabídne. Důvod je přitom svým způsobem úsměvný. 

Na podporu CarPlay a Android Auto se ptali reportéři portálu MotorTrend vedoucího infotainmentu GM Tima Babbitta, který svým vysvětlením doslova šokoval. Řekl totiž konkrétně to, že konec CarPlay a Android Auto ve vozech GM přinese menší frekvencí používání telefonu za jízdy. Ano, čtete správně. Vyřazení infotainmentu, který běží na displeji auta kvůli tomu, aby lidé nemuseli využívat mobilní telefony, přinese podle něj to, že lidé budou méně využívat mobily. Proč? Dle Babbitta proto, že propojení telefonu při CarPlay či Android Auto s vozem je leckdy špatné, má pomalou odezvu, vypadává a celkově je špatně použitelné. Když pak tyto problémy nastanou, řidiči je podle Babbitta řeší jednoduše tak, že sáhnou po telefonu a začnou vše řešit přímo na něm, což je však problém, protože se přestanou věnovat řízení.

Celá strategie GM tedy spočívá v nabídnutí vlastního perfektně fungujícího infotainmentu, který dokonale nahradí Apple CarPlay a Android Auto a tedy zajistí, že se řidiči během jízdy nebudou mít potřebu na svůj telefon vůbec podívat. O to úsměvnější je, že Babbitt v rozhovoru připustil, že tuto tezi ještě sám netestoval a tedy neví, zda toho tak skutečně lze docílit či nikoliv. Věří ale, že má potenciál. 

Dnes nejčtenější

.