Zavřít reklamu

Americký startup Prophetic představil zařízení, které podle jeho tvrzení umožní lidem pracovat ve spánku. Čelenka s názvem Prophetic’s Halo je navržena tak, aby vyvolala takzvané lucidní snění, díky kterému si uživatel myslí, že spí, ale je přitom schopen během tohoto stavu ovládat své myšlenky. Prophetic popisuje svůj přístroj Halo jako neinvazivní neurostimulační zařízení, které nabízí dokonalé pískoviště pro řešení divergentních problémů. Jak sama společnost uvádí, jediným omezením v tom, co můžete během lucidního snění dělat, je vaše představivost.

Halo vydává soustředěné ultrazvukové signály, díky kterým aktivuje lucidní snění, během kterého následně mohou lidé řešit složité otázky nebo provádět kreativní řešení problémů. V lucidních snech jste osvobozeni od konvečních fyzikálních zákonů jako je gravitace, zachování energie, zachování hmoty a mnoho dalšího. Existuje důvod, proč významní představitelé vědy, matematicky nebo technologického světa připisují své největší objevy právě snům, uvádí společnost v čele se zakladatelem Ericem Wollbergem.

Společnost již získala přes 1 milion dolarů na vývoj čelenky, na které pracuje mimo jiné také s jedním z hlavních vědců, kteří se podíleli na Neuralinku Elona Muska. Čelenka Halo se má nabízet mezi 1500 – 2000$ s tím, že pokud ji chcete mít mezi prvními, můžete si ji zarezervovat složením depozitu 100$, přímo na stránkách výrobce. Uvedení na trh je plánováno na rok 2025.

Dnes nejčtenější

.