Zavřít reklamu

Halo Spartan StrikeXboxeri nedajú na sériu Halo dopustiť a tí, ktorí namiesto Windows Phonu vlastnia iPhone, majú dôvod na radosť. Microsoft a štúdio 343 Industries totiž vydali novú mobilnú hru Halo: Spartan Strike, ktorá je dostupná pre platformy Windows, Windows Phone a iOS. Po boku Spartan Strike sa do App Store dostal aj prvý diel, vďaka čomu si môžu majitelia iPhonu a iPadu vychutnať kompletný príbeh mobilného spin-offu Halo. Samostatné hry stoja 6€, k dispozícii je však aj výhodnejší bundle s cenou 10€. Obe hry vyžadujú operačný systém iOS 8.0 alebo novší.

Narozdiel od klasických dielov majú mobilné diely Halo podobnú grafiku ako stratégia Halo Wars, čiže pohľad zvrchu, čo môže niektorým prekážať, ak vezmeme do úvahy grafické schopnosti najnovších iOS zariadení. Na druhú stranu, rovnakú grafiku nájdete aj v desktopovej verzii aj konzolovej verzii. V príbehu Spartan Assault sa vžijete do role jedného z vojakov Spartan a budete opäť bojovať proti mimozemskej civilizácii Covenant. Je rok 2554 a nastal boj o planétu Draetheus V, piatu planétu v tejto exoplanetárnej sústave, kde má ľudstvo svoje výskumné stredisko. Všetko spôsobil útok Covenantov na mesiac X50, o ktorom sa zistí, že ide o obrovský konštruktér planét. Útok spôsobí, že X50 začne rozkladať planétu, okolo ktorej obieha. Dokopy vás čaká 30 akčných misií odohrávajúcich sa tesne pred začiatkom príbehu Halo 4.

Druhý diel, Spartan Strike, sa pre zmenu odohráva v roku 2552 počas vojny o Novú Mombasu, ktorá je zdokumentovaná v Halo 2. Začínate preto ako Spartan, ktorého úlohou je riadiť vojsko UNSC a zachrániť Zem pred mimozemskou civilizáciou, ktorá sa jej chce zmocniť. Ako bonus k tomu pribudnú aj Prometheani, ktorí vám mohli v Halo 4 pekne liezť na nervy. Hra sa však neodohráva len vo futuristickej africkej metropole, ale aj v okolitých oblastiach, medzi ktoré patrí aj džungľa. Vaše vojsko smie využívať rôzne vozidlá a okrem Warthogu sa tu nájde napríklad vznášadlo AV-30 Kestrel. Opäť sa stretávame s príbehom, ktorý pozostáva z 30 misií a je rozdelený do 5 kapitol, sprevádzaných videami.

Dnes nejčtenější

.