Zavřít reklamu

Rozlučte se s klasickými grafickými kartami. Tak přesně tohle heslo začne zřejmě již brzy razit Apple, který se ze svých strojů velmi pravděpodobně díky možnosti integrace grafických čipů na SoC Apple Silicon právě klasické grafické karty rozhodne v brzké době zcela vymýtit. Vyplývá to alespoň z tvrzení zdrojů agentury Bloomberg, podle kterých má Apple v současnosti ve vývoji pro brzké použití 16jádrová a 32jádrová GPU pro Apple Silicony. Výhledově pak má v plánu nasadit i 64jádrová a 128jádrová GPU. 

Už nynější grafický výkon Maců s M1 je velmi působivý, byť u nich Apple vsází “jen” na 8jádrové GPU. Je tedy jasné, že navýšením počtu jader se dostaneme na zcela novou úroveň grafického výkonu, který by měl uspokojit i ty nejnáročnější uživatele. Ostatně, vrcholné verze se 64 či 128 jádry mají být podle Bloombergu dokonce několikanásobně výkonnější než současné grafické moduly od Nvidie a AMD, které Apple ve svých Macích využívá. 

Macy s vyšším grafickým výkonem než tím, kterým disponují čipy M1 bychom měli vidět už v první polovině příštího roku. Právě na tu má totiž Apple chystat první várku novinek, mezi kterými by neměl chybět upgradovaný 16” MacBook Pro. Dočkat bychom se též měli příchodu iMaců se zbrusu novým designem, jehož nasazení si může Apple dovolit právě díky mimořádně úspornému procesoru, který není navíc třeba ani nijak výrazně chladit. Všechny detaily o novinkách však přinese až čas. 

Dnes nejčtenější

.