Zavřít reklamu

U jablíčkářů není nijak neobvyklé, že často vlastní více Apple produktů najednou – například Mac, iPhone a iPad. Pokud s těmito produkty používají Apple příslušenství, je zpravidla přepínání zcela bezproblémové Někteří ale z nejrůznějších důvodů používají kromě Macu také počítač s Windows, ke kterému by eventuálně chtěli připojit také Magic Keyboard. Jak na to?

Redaktor serveru 9to5Mac Benjamin Mayo patří mezi ty, kteří kromě Macu používají také počítač s Windows. Na PC s Windows hraje hry, k jejichž ovládání by rád podle svých vlastních slov používal svou oblíbenou Apple Magic Keyboard, tu ale také používá i se svým MacBookem Pro. Na zmíněném serveru se tento redaktor podělil se čtenáři o trik, který mu umožňuje používat Magic Keyboard zároveň s MacBookem Pro i počítačem s Windows.

Na rozdíl od většiny moderních bezdrátových klávesnic a myší nemá klávesnice Magic Keyboard vestavěnou funkci umožňující spárování s více počítači. Některé klávesnice jiných značek se přitom mohou přes Bluetooth připojit až ke třem zařízením současně a umožňují mezi nimi přepínat stiskem klávesy. Jak má ale postupovat uživatel, kterému Magic Keyboard vyhovuje natolik, že ji nechce měnit za klávesnici konkurenční značky?

Trik, na který se zmíněnému redaktorovi podařilo přijít, že překvapivě jednoduchý, a nevyžaduje žádný hardware ani software třetích stran. A když se zamyslíte nad tím, jaké způsoby připojení nabízí Magic Keyboard od Applu, možná vás řešení také automaticky napadne. Drtivá většina uživatelů připojuje Magic Keyboard ke svému Macu za pomoci Bluetooth připojení. Tato klávesnice je ale také kromě jiného vybavená Lightning konektorem pro nabíjení – a právě ten je v tomto případě klíčový. K připojení Magic Keyboard k počítači s Windows lze použít Lightning-USB kabel, čímž se zajistí „drátové“ připojení. Ve chvílích, kdy je počítač s Windows vypnutý, se klávesnice automaticky přes Bluetooth připojí k MacBooku, aniž by ji bylo nutné odpojovat od prvního počítače. A jakmile se zapne počítač s Windows, klávesnice automaticky prioritizuje USB připojení.

Dnes nejčtenější

.