Zavřít reklamu

Jak jsme již informovali před pár dny, prodej nové klávesnice Magic Keyboard byl zahájen dříve než se čekalo a první kusy již doputovaly k zákazníkům. Zjištění o váze příslušenství sice milovníky komfortu příliš nepotěšilo, jelikož se ukázalo, že iPad Pro spolu s klávesnicí hravě překoná 13-palcový MacBook Air, ale i tak se stále jedná o poctivý a elegantní kus hardwaru. Apple naštěstí neváhal a těsně po spuštění objednávek přispěchal s praktickým videem, kde nastiňuje způsoby jak lze Magic Keyboard správně používat.

Nová jablečná klávesnice Magic Keyboard se stala jakousi pomyslnou modlou všech fanoušků, kteří doufali, že se jim do rukou konečně dostane způsob jak proměnit svůj iPad Pro v provizorní laptop. To se naštěstí stalo, a ač příslušenství šokovalo svou vahou, v dosavadních dojmech uživatelů si vede nanejvýš dobře. Pochvalně se na účet Magic Keyboard vyjádřili i nároční kritici, avšak přesto tu byla jedna věc, na níž dosud Apple jaksi pozapomněl. A tím je tutoriál, tedy video, které seznámí nové zákazníky s jednotlivými funkcionalitami a nabídne přehled způsobů, jak lze klávesnici správně ovládat. Oříškem je zejména dotyková plocha, která je pro mnohé novinkou a nabízí celou řadu zajímavých funkcí.

Video se pochlubilo i s nastavením kurzoru a gest, která jsou neméně důležitou podstatou klávesnice, zejména tedy v kontextu iPadOS 13.4, jenž celou řadu zažitých zvyků mění. Zároveň tutoriál představuje i širokou škálu nastavení, kde si můžete jednotlivé položky upravit a přizpůsobit k obrazu svému. Pokud tedy po nové Magic Keyboard pokukujete a doufáte v nějakou jednoduchou formu tutoriálu, rozhodně doporučujeme se na krátké instruktážní video podívat a užít si všechny funkce na maximum. A kdyby to náhodou bylo málo, vždy si můžete k ruce vzít manuál, který nechybí přibalený u každého kusu této netradiční klávesnice.

Dnes nejčtenější

.