Zavřít reklamu

Bývaly doby, kdy bylo nemožné uložit herní data ve videohře. Pokaždé, když jste si sedli ke hře, vrátili jste se na začátek. Nyní se ale naopak může někdy zdát, že na iPhonu nebo iPadu je nemožné tato data smazat a vy se navždy vracíte ke svým starým uloženým hrám.

Ať už je váš důvod, proč chcete smazat herní data na iPhonu, jakýkoli, často se to snáze řekne, než udělá. Míst, kam se mohou ukládat herní data z iPhonu, je více než jen několik, a proto vám níže ukážeme, jak je najít a odstranit. Pokud vám pro smazání herních dat nestačilo odstranění a opětovná instalace dané hry, můžete vyzkoušet alternativní postup.

V závislosti na tom, jakou hru hrajete, se její data mohou nacházet na některém z následujících míst:

  • Úložiště iPhonu
  • Váš účet na iCloudu nebo na platformě Game Center
  • Jeden z vašich účtů na sociálních sítích
  • Váš účet pro daného herního vývojáře

Nejjednodušším řešením je obnovit postup přímo ve hře. Otevřete aplikaci na iPhonu a vyhledejte ve hře položku Nastavení, Možnosti nebo Menu. Obvykle se jedná o tlačítko se třemi vodorovnými čarami nebo ikonu ozubeného kola. Nyní stačí jen zapátrat po možnosti Resetovat, Restartovat nebo Vymazat. Tato možnost se může týkat herních dat, uložených her nebo postupu ve hře.

Pokud je daná hra propojená s účtem na Facebooku, Instagramu nebo Snapchatu, můžete sdílet výsledky a postup s přáteli. Registrace je rychlá a snadná, protože si nemusíte vytvářet další nový účet. Pokud však hru propojíte s účtem na sociální síti, mohou se tam ukládat i herní data z iPhonu. Kdykoli aplikaci znovu nainstalujete, znovu se propojí se sociálními médii a načte stávající uložení.

Znovu tedy prohledejte nastavení hry a obrazovky nabídek a pokuste se najít možnost odhlášení ze sociálních médií. Možnost odpojení od mobilních her a aplikací byste měli nalézt i v aplikaci nebo na webové stránce dané sociální sítě – na Facebooku například v nastavení v sekci věnované aplikacím a webovým stránkám.

Další možností je smazání herních dat přímo na vašem iPhonu – to můžete učinit Nastavení -> Obecné -> Úložiště v iPhonu, kde vyhledáte příslušnou hru a odstraníte ji. Herní data můžete odstranit také na iCloudu. Spusťte na iPhonu Nastavení -> Panel s vaším jménem -> iCloud -> Spravovat úložiště účtu. Vyberte danou hru, klepněte na ni a zvolte Smazat data z iCloudu.

Dnes nejčtenější

.