Zavřít reklamu

iPhone 16 Pro a jeho větší sourozenec iPhone 16 Pro Max nabídnou v příštím roce zásadní změnu čoček fotoaparátu. Apple plánuje použít pokročilejší skleněné lisované čočky, které podle Economic Daily News povedou k tenčímu designu a nabídnou možnost na kratší vzdálenosti dosáhnout větší optický zoom.

Nové čočky nejprve nabídne pouze teleobjektiv a to zejména kvůli náročnému výrobnímu procesu a omezené výrobní kapacitě. Apple na vývoji a výrobě skel pro čočky spolupracuje se známou společností Hoya, jejíž filtry není potřeba představovat nikomu, kdo se zajímá o fotografování. Sama společnost Hoya uvádí na svém webu, že je schopna vyrábět velké množství vysoce přesných asférických skleněných čoček a právě ty by měl Apple v iPhone 16 Pro použít. Výroba těchto čoček je však cenově poměrně nákladná a i kvůli jejich ceně se očekává, že se zvýší cena iPhone 16 Pro.

iPhone-16-Side-2-Feature

Speciální lisované čočky nabídnou možnost na menší vzdálenosti mezi jednotlivými sklíčky dosáhnout většího přiblížení obrazu. Apple by díky této technologii měl nabídnout u iPhone 16 Pro takzvaný superteleobjektiv, což je označení pro fotoaparáty, jenž mají ohniskovou vzdálenost přes 300mm. Mimochodem, iPhone 15 Pro Max nabízí ohniskovou vzálenost u svého teleobjektivu 120 mm.

Dnes nejčtenější

.