Zavřít reklamu

HTC One E9+Zdá sa, že roky 2014 a 2015 budú skutočne rokom vytŕčajúcich fotoaparátov. To, kvôli čomu pôvodne mnohí neznášali dizajn iPhone 6, však už nie je len terčom posmeškov. V skutočnosti totiž čím ďalej tým väčšie množstvo mobilov začína disponovať týmto neduhom, kvôli ktorému telefón neleží na stole tak ako kedysi. Teraz predstavilo svoj vytŕčajúci fotoaparát aj HTC. Spoločnosť oznámila smartfón HTC One E9+, ktorý je plastovou alternatívou k novinke M9. Telefón je navyše prerastený a ponúka displej s rovnakou veľkosťou ako iPhone 6 Plus.

Môžeme teda očakávať 5.5-palcový displej, teraz s rozlíšením 2560 x 1440 bodov a hustotou pixelov na úrovni 534 ppi. To, že je plastový, vôbec neznamená že ide o niečo lacné. V jeho vnútri nájdete 64-bitový osemjadrový procesor MediaTek s taktom 2 GHz, ktoré dopĺňa operačná pamäť s veľkosťou 3 GB. Phablet ďalej ponúka 16 GB úložisko, ale narozdiel od iPhone 6 si ho rozšírite pomocou pamäťovej karty s kapacitou do 128 GB. Batéria má kapacitu 2 800 mAh, čo je menej než má iPhone 6 Plus.

Vzadu na telefóne môžeme nájsť ten spomínaný vytŕčajúci fotoaparát. Je však oveľa väčší než na iPhone a pripomína skôr náhlavné zrkadlo vášho doktora, než bradavicu. Gigantický vytŕčajúci kruh však poteší svojim rozlíšením. To je totožné s fotoaparátom na zadnej strane HTC One M9, čo znamená že dokáže zachytávať fotografie v rozlíšení 20,7 megapixelov. To je naozaj veľa v porovnaní s poslednými štyrmi generáciami iPhone, ktoré majú len 8 Mpx modul. Otázna je samozrejme výsledná kvalita fotiek, keďže počet megapixelov nemusí zásadne znamenať vyššiu kvalitu. Na druhú stranu doba pokročila a ako sme mohli vidieť na porovnaniach iPhonu 6 a Galaxy S6, juhokórejská novinka fotí naozaj dobre a vďaka rozlíšeniu sa na fotkách zachytí viac detailov. Na prednej strane HTC One E9+ sa nakoniec nahádza 4-ultrapixelový fotoaparát, ktorý bol použitý ako hlavný fotoaparát na modeli M8.

Plastové E9+ ďalej disponuje reproduktormi BoomSound s technológiou Dolby Audio. Môžeme teda očakávať zvuk, ktorý svojou kvalitou prekonáva iPhone na plnej čiare. Ako môžete potom vidieť na fotkách nižšie, HTC bude dostupné v troch farbách, vrátane kombinácie Rose Gold, v ktorej budú dostupné aj Apple Watch Edition a možno v nej uvidíme aj nový iPhone 6s, o ktorom sa objavila špekulácia, že ponúkne štvrtú farbu.

HTC One E9+
*Zdroj: AndroidPortal

Dnes nejčtenější

.