Zavřít reklamu

Včerejší nevydání očekávaného iOS 17.1 a dalších nových verzí systémů Applu bylo pro mnohé poměrně šokující. To proto, že sám Apple měl toto datum sdělit francouzským regulačním úřadům, které kvůli tomu měly opětovně povolit prodeje iPhonů 12 ve Francii, ve které dostaly tyto telefony stopku kvůli vyššímu elektromagnetickému záření. Nakonec se tak však nestalo a na vydání tak stále čekáme. Ale proč?

Odpověď na tuto otázku oficiálně sice neznáme, existují však dva pravděpodobné scénáře, které mohly Apple přimět k odložení vydání, případně dokonce kombinace obou. První se točí kolem chyb, které sužují finální verzi iOS 17.1 a další systémy. I po vydání finálních bet se totiž objevují stížnosti například na to, že iPhony ignorují nastavení stylu nabíjení a například se nabijí na 100 %, přestože má uživatel ručně nastaveno nabíjení pouze do 80 %. Dále pak sám Apple včera řešil chybu související s tím, že aplikace TestFlight sloužící pro beta testování aplikací nebyla po aktualizaci systému na iOS 17.1 RC schopna přijímat kódy pro zpřístupnění bet a to právě kvůli systémové chybě. Tu sice dokázal Apple obejít aktualizací TestFlight, nicméně logičtější je opravit vše rovnou v systému a nespoléhat se tak na aktualizaci aplikace uživatelem. Prvním problémem tedy mohou být skutečně nedodělky, které úroveň iOS 17.1 a dalších OS sráží a kvůli kterým potřebuje Apple na jejich dokončení ještě nějaký čas. 

Druhý důvod je pak o poznání jednodušší a pro Apple do jisté míry i příjemnější. Vydání iOS 17.1 a dalších systémů totiž mohl pozdržet zkrátka proto, že chtěl včerejší večer maximální možnou měrou věnovat rozeslaným pozvánkám na Keynote, která proběhne na začátku příštího týdne. Kdyby totiž zhruba hodinu po rozeslání pozvánek (nám dorazila přesně v 18:00) vydal operační systémy, technologická média by pravděpodobně pozvánky upozadila právě zprávami ohledně iOS 17.1 a dalších systémů.

Ať už je pravda ohledně odložení vydání iOS 17.1 jakákoliv, v tuto chvíli můžeme bohužel jen hádat, kdy se systému nakonec dočkáme. Pokud jeho vydání Apple odložil jen kvůli rozeslání pozvánek, pak se jako pravděpodobné neví klidně i dnešní či zítřejší vydání. Pokud však systémy „stopnul“ kvůli opravám chyb, pak můžeme čekat i déle. Ve druhém případě by pak už možná dávalo i smysl vydat je příští týden po Keynote s tím, že by například s novým macOS dorazily rovnou nové Macy, které si zde mají odbýt svou premiéru. Nechme se však překvapit.

Dnes nejčtenější

.