Zavřít reklamu

Od ostrého vydání iOS 17 a iPadOS 17 nás pravděpodobně dělí méně než měsíc, což znamená, že Apple brzy ukončí i samotné beta testování těchto systémů. Společnost totiž nyní zrychlila vydávání jejich beta verzí na týdenní bázi. Nyní zde tak máme iOS 17 Beta 6 určenou vývojářům a zde zjistíte, co je v ní nového. 

Zprávy 

V aplikaci Zprávy nyní můžete stisknout a dlouze držet tlačítko „+“ k tomu, abyste mohli okamžitě vybírat fotografie, které chcete odeslat. V předchozích betách jste museli na plus klepnout a až poté vybrat fotografie. Proces odesílání obrázků by tak měl být rychlejší, i když je pořád poměrně zdlouhavý. O gestu nebude rozhodně běžný uživatel vědět a bude to pro něho znamenat jedno klepnutí do displeje navíc.

Telefon 

V dřívější beta verzi Apple přesunul červené tlačítko pro ukončení hovoru v aplikaci Telefon ze spodního středu rozhraní doprava. Vzhledem k tomu, že lidé jsou zvyklí ťukat doprostřed displeje už řadu let, tak se rozhodně nejednalo o oblíbenou změnu. Apple ale nářky všech testerů vyslyšel a tlačítko přesunul opět doprostřed, i když kolem se stále nacházejí další nabídky, které byly původně ve středu rozhraní. 

Sledování nálady 

Apple dále vylepšil animace, které se používají pro trackování vaší nálady, což je úplně nová funkce, která na iPhony přijde poprvé s iOS 17. Kroužky kolem každé nálady se nyní pohybují rychleji kolem tvarů a existuje jich i více druhů. 

Úvodní obrazovka fotografií 

Při prvním otevření aplikace ‌Fotky‌ se vám zobrazí nová úvodní obrazovka, která vás jen informuje o nových funkcích, které přinese iOS 17. 

ios-17-photos-splash-screen

Zobrazení a jas 

V části Zobrazení a jas v Nastavení byla ikona tapety aktualizována na standardní tapetu ‌z iOS 17‌. 

ios-17-beta-6-settings

Dnes nejčtenější

.