Zavřít reklamu

Zálohy jsou ve spoustě případů nesmírně důležité. Komunikační aplikace včetně populárního WhatsAppu v tomto směru netvoří žádnou výjimku. Díky důkladným pravidelným zálohám WhatsAppu se budete moci kdykoliv vrátit k vašim konverzacím. Zajímá vás, jak zálohovat WhatsApp? Čtěte dále.

Většina z nás se bojí ztráty telefonu nebo jeho krádeže. Ale pro ty, kteří používají aplikaci WhatsApp, může ztráta telefonu znamenat také ztrátu chatů, obrázků, dokumentů a vzpomínek. Vzhledem k tomu, že aplikace ukládá veškerá data zpráv lokálně v zařízení, můžete mít smůlu, pokud jste si nevytvořili zálohu, ze které je můžete obnovit.

Důvod pro vytvoření zálohy dat účtu WhatsApp je prostý: v případě, že ztratíte přístup k zařízení, které používáte pro přístup ke službě WhatsApp, budete chtít mít možnost nahrát všechny své konverzace do nového zařízení.

Servery aplikace WhatsApp obvykle neuchovávají úspěšně odeslané zprávy. V situacích, kdy dočasně ukládají zprávy, které nemohly být okamžitě odeslány, je veškerá komunikace šifrována end-to-end způsobem, který zajišťuje, že je nepřečte ani společnost WhatsApp a její mateřská společnost Meta. Neodeslané zprávy a média jsou nakonec po 30 dnech odstraněny. V důsledku to znamená, že veškerý obsah aplikace WhatsApp je uložen lokálně ve vašem telefonu.

  • Na iPhonu spusťte Nastavení -> Panel s vaším jménem.
  • Klepněte na iCloud.
  • V sekci iCloud Drive najděte položku WhatsApp a klepnutím na přepínač aktivujte zálohy WhatsAppu na iCloud.
  • Spusťte WhatsApp -> Nastavení -> Chaty.
  • Klepněte na Zálohování chatů.
  • Vyberte, kdy má docházet k automatickému zálohování a zda chcete do záloh zahrnout i videa.

Tímto způsobem můžete na iPhonu aktivovat pravidelné zálohování WhatsAppu na iCloud. Pokud chcete provést jednorázovou zálohu, klepněte na WhatsApplu na Nastavení -> Chaty, a zvolte Zálohovat nyní.

Dnes nejčtenější

.