Zavřít reklamu

Věcí spojených s Applem potažmo přímo se zakladatelem společnosti Stevem Jobsem je na internetu pořád poměrně hodně. Předhánějí se spíše v tom, jak moc unikátní jsou. Nyní si na eBay můžete pořídit figurku Steva v měřítku 1:6, jak sedí na křesle s nakousnutým jablkem v ruce a iPhonem na opěrce.

Inzerát uvádí: „Prodávám ze své osobní sbírky tuto neuvěřitelnou a velmi vzácnou figurku Steva Jobse, která byla vyrobena ve velmi malém počtu exemplářů a je nyní nesehnatelná. Je kompletní s krabicí a četným příslušenstvím, jak můžete vidět na fotografii. Pouze pro opravdové nadšence!“

Kolik přesně kusů bylo vůbec vyrobeno, tedy neví ani majitel. I tak je cena za tento „klenot“ poměrně vysoká, a to 900 EUR + poštovné (cca 22 tisíc Kč + 600 Kč). Za tuto částku si můžete u Applu koupit třeba nový iPhone 13, pokud sáhnete po iPhonu 12, ještě vám zbyde. Se Stevem nicméně dostanete ještě MacBook Air, iPad i iMac s periferiemi.

Podle na fotografiích přítomného balení je vidět, že tato postavička byla určena pro čínský trh a byla vytvořena na Stevovo počest po jeho smrti. Samozřejmě ale není licencovaná, proto se zde iMac jmenuje iMax a na určitých produktech je logo společnosti bez typického nakousnutí jablka. Na inzerát se můžete podívat zde.

Dnes nejčtenější

.