Zavřít reklamu

apple_steve_jobs_figureJistě vám neunikla kauza okolo figurek Steva Jobse, které mu byly podobné jako vejce vejci. Figurky byly skutečně detailně propracované a vyráběla je firma micgadget.com. Bohužel je ovšem nabízela na podstavici, který znázorňoval logo firmy Apple Inc. To pochopitelně nečekala dlouhá budoucnost a Apple rychle zakročil, okamžitě prodej figurek zakázal. Nedlouho poté, co výrobce skončil prodej, zahájili překupníci prodej sběratelům na aukčním portálu ebay.com, kde se ceny figurek vyšplhaly na neuvěřitelné ceny kolem 2000$ (téměř 35 000Kč). To však Apple později také zamítl a prodej na ebay.com okamžitě ustal. Když však společnost micgadget.com viděla jaký zájem vyvolaly dokonalé repliky Steva Jobse, rozhodla se, že svůj business jen tak nezahodí a nyní je zpět s figurkou.

Ninja Steve

Micgadget vytvořili novou figurku, na které je Steve Jobs zahalen v šále jako Ninja, ta však slouží pouze jako dekorace, díky které by Apple neměl prodej zakázat. Šála je samozřejmě jen omotána kolem obličeje Steva Jobse, ovšem již se může prodávat jako figurka ninja, která je čistě náhodně podobná skutečněmu CEO Apple Inc. Dalším rozdílem je, že nová figurka v ruce dřímá místo iPhone hvězdice bojovníků Ninja. Nebojte se, i ruka je samozřejmě vyměnitelná a jako příslušenství dodává firma ruku s iPhone….. Nejdůležitější částí je však již zmíněný podstavec, ten je tentokrát sice ve tvaru jablíčka, ovšem nenakousnutého, stačí ovšem daný kousek vytáhnout a již máte logo Apple, jak můžete vidět na fotografii.

jobs_figure_micgadget
phendddomenal-pineapple-ceo-action-figure-ninja-edition
jobs_figure_micgadget

Nová generace

Oproti první generaci zakázané figurky autoři zapracovali na již tak dobré autentičnosti a Steve obsahuje nyní mnohem propracovanější detaily, jako obroučky brýlí, nebo záhyby prstních kloubů. Figrurka se prodává celosvětově, přičemž doručení trvá 2-3 týdny, jedná se o limitovanou edici, kdy na jednu adresu můžete objednat maximálně dva kusy. Micgadget zatím pouze přijímá vaše emaily, na které budete upozorněni jakmile se prodej zahájí. Uvídíme, zda Apple nenajde opět právní skulinku a prodej nezamítne, každopádně já již na seznamu čekatelů jsem. Cena figurky je 89,90$ včetně poštovného! Na seznam se můžete zapsat zde.

Steve_jobs_figure
steve_jobs_actionfigurehead_thumb

Dnes nejčtenější

.