Zavřít reklamu

Apple před malou chvílí oznámil, že brzy spustí svou bezplatnou videochatovací službu FaceTime na Apple TV jako součást systému tvOS 17. Služba zde bude využívat funkci Continuity Camera, která uživatelům umožní používat bezdrátově připojený fotoaparát iPhonu nebo iPadu a připojit se k videohovoru.

Hlavní rozhraní aplikace FaceTime na Apple TV inteligentně vycentruje reproduktory, a dokonce přizpůsobí záběr, pokud se připojí ostatní. Můžete používat všechny typické efekty, které používáte na svém telefonu, a jelikož je podporována funkce SharePlay, můžete dokonce sledovat filmy a televizní pořady společně s přáteli nebo rodinou.

Apple kromě toho slibuje, že vývojáři budou moci pro Apple TV využít programovací rozhraní zmíněné funkce Continuity Camera. To dalším aplikacím pro videohovory, jako je Zoom a WebEx, umožní využívat fotoaparáty iPhonu a iPadu a spouštět v tvOS jejich vlastní aplikace.

FaceTime ve verzi pro Apple TV bude součástí nové aktualizace s tvOS 17, kterou cupertinský gigant vydá později v tomto roce (pravděpodobně v září).

Dnes nejčtenější

.