Zavřít reklamu

Pokud patříte mezi uživatele Macu či MacBooku, kteří často provádí video hovory, tak už jste se dost možná ocitli v situaci, kdy vám přestala fungovat přední kamera. Tento problém je v macOS vcelku rozšířený a týká se prakticky všech aplikací – ať už používáte Skype, FaceTime, anebo Zoom. V případě, že se vám někdy v budoucnu na Macu vaše přední kamera zasekne a přestane fungovat (buď se sekne obraz, anebo kamera zčerná), tak po přečtení tohoto článku budete vědět, jak přesně postupovat, abyste kameru opět co nejrychleji, bez nutnosti restartování, zprovoznili. Vrhněme se tedy přímo na věc.

Co dělat, když na Macu nefunguje FaceTime kamera

V případě, že se ocitnete na vašem Macu či MacBooku v situaci, kdy vám přestane fungovat kamera, tak postupujte následovně:

  • Prvně je nutné, abyste váš hovor na Skype, FiceTime, Zoom, apod. ukončili.
  • Jakmile hovor ukončíte, tak pomocí Spotlightu, anebo ve složce Aplikace, najděte aplikaci s názvem Photo Booth, kterou spusťte.
  • Nyní je nutné, abyste pár sekund počkali, dokud se aplikace nespustí, a dokud se nezobrazí obraz kamery.
  • Poté, co se kamera spustí, už stačí aplikaci Photo Booth vypnout a vrátit se zpět k videohovoru. Kamery by nyní měla být v pořádku.

V případě, že vám výše uvedený postup nepomohl, tak si samozřejmě v komunikační aplikaci zkontrolujte, že máte jakožto kameru nastavenou právě vestavěnou FaceTime kameru a nikoliv nějakou jinou. Pokud máte vše nastavené správně, a pokud jste provedli postup uvedený výše a stále nejste s opravou kamery úspěšní, tak se bohužel nejspíše neobejdete s restartem vašeho Macu či MacBooku.

Dnes nejčtenější

.