Zavřít reklamu

Snížení jasu

Snížení jasu je při používání iPhonu ve tmě nutností. Někdy se ale může stát, že i při maximálním snížení jasu budete mít pocit, že to stále ještě není dost. V takovém případě zamiřte do Nastavení -> Zpřístupnění -> Zkratka zpřístupnění a vyberte Snížit bílý bod. Kdykoliv budete potřebovat snížit jas displeje vašeho iPhonu na maximum, postačí třikrát za sebou stisknout postranní tlačítko.

Funkce Night Shift

Funkce Night Shift je součástí operačního systému iOS sice již nějakou dobu, stále se ale najdou uživatelé, kteří ji nevyužívají. Je to škoda, protože právě Night Shift dokáže v průběhu večerního nebo nočního používání iPhonu zredukovat modré světlo, produkované displejem. Pro aktivaci a přizpůsobení funkce Night Shift zamiřte do Nastavení -> Zobrazení a jas -> Night Shift.

Tmavý režim

Další funkcí, která vám zpříjemní večerní a noční práci na iPhonu, a kterou si také můžete přizpůsobit na maximum, je celosystémový tmavý režim, se kterým si navíc rozumí nejen nativní aplikace od Applu, ale také celá řada aplikací třetích stran. Pro jeho aktivaci zamiřte do Nastavení -> Zobrazení a jas, kde následně stačí jen zvolit, zda chcete mít zapnutý neustálý tmavý režim, nebo zda dáte přednost automatickému přepínání.

Černá tapeta

Další skvělou a navíc stylovou možností, jak šetřit váš zrak při večerním a nočním používání iPhonu, je nastavení černé tapety. Stačí si na internetu najít vhodnou tapetu v černé barvě, stáhnout do nativních Fotek a poté nastavit.

Snížení intenzity svítilny

Pokud se v noci chystáte přejít například od psacího stolu k ledničce a nechcete rozsvěcením budit další členy domácnosti, můžete využít svítilnu na vašem iPhonu. Ta může někdy ve svém výchozím nastavení působit příliš jasně. Pro snížení intenzity jejího svícení aktivujte na iPhonu Ovládací centrum, dlouze stiskněte dlaždici s ikonkou svítilny a přizpůsobte intenzitu jejího jasu.

Dnes nejčtenější

.