Zavřít reklamu

Americký index spokojenosti zákazníků, ACSI se spolu se zkoumáním spokojenosti s operátory podělil o své nejnovější údaje o tom, jak jsou na tom spotřebitelé pokud jde o jejich chytré telefony. Zde se stal iPhone králem, když předstihl korejský Samsung. Zajímavé je, že ASCI do průzkumu zahrnula i některé další populární produkty, což ukazuje, že se jablečný telefon těší stejné spokojenosti jako nealkoholické nápoje nebo třeba sportovní obuv.

Na podzim loňského roku získaly ve studii ASCI o osobních počítačích nejvyšší hodnocení počítače Mac a iPad, i když Samsung se umístil v těsném závěsu. V rámci nejnovějšího průzkumu se společnost dotazovala 15 881 spotřebitelů v průběhu jednoho roku mezi dubnem 2022 a březnem 2023, přičemž výsledky jsou podobné jako v případě loňské studie o osobních počítačích, kdy Apple s iPhonem těsně předstihl Samsung. Celkově se spokojenost majitelů iPhonů meziročně zvýšila o 1 %, zatímco hodnocení Samsungu zůstalo nezměněné. To posunulo Apple do vedení s 81 body oproti 80 pro korejského technologického giganta. Na třetím místě se umístil Google se 78 a na čtvrtém Motorola se ziskem 75 bodů. Pozice Applu je o 2 body výše, než je 79 bodové průměrné skóre chytrých telefonů celkově.

iphone-customer-satisfaction-1

Přestože vítězství společnosti Apple nad korejským konkurentem není nijak výrazné, trochu více o něm vypovídá fakt, že 5G modely obou společností získaly 81 bodů, ale modely Apple, které 5G nedisponují si připsaly 78, zatímco telefony Samsung bez 5G 74.

ASCI se nerozhodla pro rozdělení výsledků jednotlivých kategorií průzkumu podle značek, ale je zde 10 oblastí, ve kterých má Apple celkově náskok před Samsungem, Zde je srovnání výsledků pro rok 2023 s rokem 2022:

iphone-customer-satisfaction-3

Zatímco celková kategorie mobilní telefony, respektive chytré telefony si připsala 79 bodů, iPhone, se ziskem 81 bodů hodnocení spokojenosti, skončil na stejné úrovni jako jiné špičkové produkty například ze segmentu sportovní obuvi nebo nealkoholických nápojů.

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.