Zavřít reklamu

Možnosť lokalizovať polohu na základe GPS signálu prijímaného pomocou mobilného zariadenia ako je napríklad iPhone, využíva väčšina jeho používateľov hlavne na navigáciu v automobiloch. Na svete však existuje niekoľko rôznych aplikácií, ktoré sú schopné takúto funkciu využívať aj na zábavu alebo relax. Presne medzi takéto druhy patrí aj najnovšia aplikácia s názvom Spherie, ktorá je bohužiaľ stále v testovacej fáze. Naša redakcia má ako prvá na svete česť ju otestovať a priniesť jej kompletnú recenziu našim čitateľom.

Na svoj chod využíva Spherie mapové podklady od spoločnosti Google, do ktorých po spustení vloží v blízkom okolí imaginárne zlaté gule, s rôznou bodovou hodnotou. Prostredníctvom navigácie sa tak snažíte buď chôdzou, alebo bicyklom vyzbierať čo najväčší počet gúľ, čím sa vám na základe ich veľkosti pridá adekvátny počet bodov. Jedna hra trvá 14 dní, preto v prípade, že si v prvých dňoch vyzbierate body v najbližšom okolí, ďalšie dni ich musíte hľadať o poriadny kus ďalej.

spherie1

Dôležité je upozorniť, že najviac hodnotené gule nie je možné zbierať zdarma a ich odomknutie stojí 1,59€. Z toho vyplýva, že pokiaľ sa snažíte o čo najväčší bodový zisk v krátkom čase, bude potrebné si takýto balíček zakúpiť.

spherie

Svoje nazbierané skóre si môžete porovnávať vďaka Game Centru so všetkými hráčmi na svete a tým pádom, sa vás samotná aplikácia snaží dopracovať ku čo najlepším výsledkom. Grafická stránka je veľmi jednoduchá a prehľadná. Ovládanie je intuitívne, bez potreby zbytočného nastavovania a konfigurovania. Netreba zabudnúť na možnosť zdieľať osobné výsledky, prostredníctvom e-mailu alebo Twitteru.

spherie0000

Resumé
Ak ste fanúšikom aktívneho životného štýlu zahŕňajúceho pohyb  v prírode alebo turistiku, je aplikácia Spherie presne pre vás. Nevýhodu vidím v tom, že je potrebné dosť často sledovať mapu aby ste boli schopný držať sa správneho smeru, toto sa prejaví nie len na zvýšenej únave z neustáleho sledovania displeja, ale aj na rýchlom vybíjaní batérie vášho iOS zariadenia. Každopádne aplikácia až na občasné nedostatky v podobe umiestnenia zlatého bodu do neprístupnej oblasti, plní svoju funkciu výborne a preto ju môžem z osobného hľadiska len odporúčať.

Dnes nejčtenější

.