Zavřít reklamu

iOS 16.5 je tu! Pokud jste na něj tedy doposud čekali na veřejné verzi, či máte nainstalované nižší než jeho finální bety, měli byste mít již nyní možnost tento update stáhnout a to jako již tradičně přes NastaveníObecnéAktualizace softwaru. Jen mějte na paměti, že se v tuto chvíli pokouší update stáhnout miliony lidí po celém světě, což se může na rychlosti downloadu podepsat kvůli vytíženosti serverů Applu.

iOS 16.5 novinky, opravy a vylepšení

Tato aktualizace obsahuje následující vylepšení a opravy chyb:

  • Na počest LGBTQ+ komunity a kultury byla přidána nová tapeta pro uzamčenou obrazovku Oslava Pridu
  • Byl odstraněn problém, v jehož důsledku někdy přestával reagovat Spotlight
  • Byla opravena chyba, která v některých situacích bránila načtení obsahu v Podcastech v CarPlay
  • Byly vyřešeny občasné potíže s resetováním funkce Čas u obrazovky a s její synchronizací mezi všemi zařízeními

Některé funkce můžou být k dispozici jen ve vybraných oblastech nebo na vybraných zařízeních Apple. Informace o prvcích zabezpečení obsažených v aktualizacích softwaru Apple najdete na následující webové stránce https://support.apple.com/kb/HT201222

Je poměrně zajímavé, že se v poznámkách k aktualizaci neobjevují všechny novinky (a zřejmě i opravy), které iOS 16.5 přináší. Nedočtete se v nich například o možnosti spuštění nahrávání obrazovky hlasovým pokynem Siri, což je přitom poměrně zajímavé a užitečné vylepšení. Pokud proto v systémech narazíte i na nějaké další novinky, určitě se s námi o ně podělte v komentářích.

Dnes nejčtenější

.