Zavřít reklamu

Doba, kdy rozdíly ve výkonu iPadu a Maců byly nesrovnatelné, je dávno pryč. S nástupem čipů M1 a jejich použitím v jablečných tabletech se diference stále více smývají a mnoho profesionálů dnes používá iPad Pro jako seriózní pracovní nástroj, což ještě podpořily nejnovější funkce iPadOS. Není se tedy čemu divit, že spekulací na téma, kdy se dočkáme Final Cutu Pro a Logicu Pro na iPadOS vyvstalo velké množství.

Podle všeho si však kreativní tvůrci ještě chvíli počkají, než budou moci používat na iPadu profesionální aplikace Applu, tvrdí jeden z úniků a udává, že plná verze Final Cut Pro má přijít v roce 2024, přičemž  Logic Pro bude údajně následovat.

Podle jednoho z leakeru, @Analyst941 bychom se mohli těšit z Final Cut Pro na iPadOS v roce 2024 s tím, že půjde o plnohodnotnou verzi 1:1 pouze s mírně upraveným uživatelským rozhraním uzpůsobeným dotykovému displeji. Na základě tohoto komentáře lze vyvodit, že po vydání bude nabídka funkcí mezi verzemi Final Cut Pro pro iPadOS a macOS shodná. Video střižna Apple s největší pravděpodobností dostane přednost před audio softwarem, protože zdroj dodává, že Logic Pro pro profesionální zpracování a tvorbu zvuku by měl následovat v roce 2025.

Je třeba poznamenat, že zmíněné informace, přestože jich dotyčný nabídl v posledních dnech poměrně hodně, přestavují spíše odhad založený na extrapolaci předchozích kroků Applu a neznamená to, že se predikce naplní. Vzhledem k paritě procesorů mezi iPadem Pro a Macem a rostoucímu množství paměti RAM u vyšších modelů je ovšem pravděpodobné, že profesionální aplikace nakonec na iPadOS přijdou, zejména s ohledem na široké možnosti editace, které už současnosti iPad nabízí. Prozatím Apple očividně propaguje v nemalé míře jiné videoeditory pro iPad. Na další vývoj si tedy budeme muset počkat.

Dnes nejčtenější

.