Zavřít reklamu

Uběhl jediný týden od toho, kdy společnost DJI uvedla svůj nový filmový dron Inspire 3 pro profesionály a už se chystá něco nového. Objevila se nová upoutávka DJI, která naznačuje, že se technologický gigant chystá představit svůj první produkt s trojitou kamerou. Mohl by jím být dron Mavic 3 Pro. K přestavení nového produktu má dojít už 25. dubna 2023 v 9:00 východního času, což odpovídá 15:00 toho našeho.

Upoutávka zobrazuje kamerový systém Hasselblad se třemi objektivy a samozřejmě nelze očekávat jakékoli podrobnosti k chystané události ze strany DJI, ovšem sociální sítě se hemží fotografiemi údajného nového dronu Mavic 3 Pro s dálkovým ovladačem DJI RC. Jeden z leakerů, @DealsDrone, sdílel na Twitteru hned několik snímků.

Když je zasadíte do kontextu upoutávky níže, lze si udělat docela dobrou představu.

Mavic 3 v současnosti představuje vlajkovou loď na poli přenosných dronů DJI, přičemž je v nabídce několik variant, určených jak pro spotřebitelskou, tak i podnikovou sféru a svými parametry vyhovují nejrůznějším požadavkům na rozpočet i kameru. Přestože není až tak překvapivé, že se společnost snaží ze svého úspěchu vytěžit co nejvíce, je skutečným překvapením, že se výrobce dronů rozhodl vydat cestou chytrých telefonů a zvýšit počet kamer na letounu.

K přidání třetího objektivu je ovšem dobrý důvod. Současné verze Mavic 3 a Mavic 3 Cine jsou obě vybaveny působivou kamerou se dvěma objektivy, ale mezi hlavní širokoúhlou kamerou s 4/3″ snímačem CMOS a 24 mm objektivem a druhou s 162 mm teleobjektivem a 1/2″ snímačem CMOS je opravdu znatelný rozdíl. Lze předpokládat, že třetím objektivem bude pravděpodobně další teleobjektiv, který poskytne lepší možnosti přiblížení než jeho předchůdci. Rozhodně je tedy na co se těšit.

Produkty DJI můžete zakoupit zde

Dnes nejčtenější

.