Zavřít reklamu

Majitelé HomePodů a HomePodů mini se dočkali v tichosti poměrně zásadního vylepšení, které jim může v krajním případě klidně i zachránit život. Apple u nich totiž na dálku změnami na svých serverech zpřístupnil funkci rozpoznávání zvuku, na který následně dokáží HomePody upozornit své majitele. 

Na novinku upozornil jako první portál TechCrunch, který s Applem spolupracuje coby mediální partner. V současnosti je k dispozici rozpoznání zvuku z detektorů kouře a CO. Jakmile detektor tyto věci zaznamená a začne na ně upozorňovat zvukem, HomePod jej „uslyší“ a vyšle na zařízení uživatele notifikace, kterými jej upozorní na potenciální nebezpečí. Pravdou sice je, že moderní detektory již disponují smart funkcemi a tedy dokáží zaslat notifikace přímo na zařízení, nicméně starší detektory dokáží „jen“ upozorňovat na nebezpečí zvukem. Právě na ně tedy nová funkce HomePodů cílí primárně. 

Pokud byste si chtěli novou funkci zaktivovat, stačí navštívit DomácnostNastavení domácnosti (ikona tři teček v pravém horním rohu) – Bezpečnost a zabezpečeníRozpoznávání zvuku a zde zaktivovat Poplach – kouř a CO. Navolit si můžete i to, jaké HomePody budou danou věc detekovat a jaké nikoliv. Ve výsledku se tedy jedná o poměrně propracovanou vychytávku. 

Dnes nejčtenější

.