Zavřít reklamu

Dnes jsme se relativně nečekaně dočkali představení nového HomePodu. Jeho první generace byla představena v roce 2018 s tím, že o tři roky později došlo k ukončení prodejů z důvodu nízké poptávky a hlavně vysoké ceny. V posledních měsících se objevovaly různé spekulace, které hovořily o příchodu zbrusu nového a přepracovaného HomePodu, bohužel ale očekávání byla příliš vysoká. Nová druhá generace HomePodu nabízí pár novinek, rozhodně ale méně, než jsme očekávali. V tomto článku se společně podíváme na 5 věcí, které nejspíše nevíte o novém HomePodu.

Senzor teploty a vlhkosti

Jednou z hlavních novinek, kterou se nový HomePod může pochlubit, je senzor teploty a vlhkosti. Je ale nutné zmínit, že naprosto stejnými senzory disponuje již existující HomePod mini, Apple je však nezpřístupnil. To však však počínaje dneškem mění, takže jak na novém HomePodu, tak na HomePodu mini budeme schopni měřit teplotu a vlhkosti v místě, kde se nachází. Díky tomu bude možné vytvářet ještě lepší automatizace, například pro automatické sklopení žaluzií či naopak puštění topení apod.

Apple-HomePod-ecosystem-230118

Detekce zvuku

Nové generace HomePodu mini dále přichází se zbrusu novou funkcí v podobě detekce zvuku. Tuto funkci už můžete znát z jablečných telefonů, které jsou po aktivaci schopné uživatele upozornit na nějaký zvuk. Co se týče HomePodu, tak ten konkrétně bude schopen identifikovat zvuk detektoru kouře a oxidu uhelnatého a v případě, že dojde k detekci, tak odešle upozornění na iPhone uživatele. Je však nutné zmínit, že i v tomto případě se nejedná o novinku, která bude k dispozici jen na nový HomePod. Apple ji totiž přinese v aktualizaci i na HomePod mini a HomePod první generace.

Párování napříč generacemi

Jak jistě víte, tak HomePody můžete navzájem spárovat do stereo páru. Následně je pak můžete využít pro přehrávání zvuku například skrze Apple TV či jiné jablečné zařízení. Pokud doma už nějaký HomePod máte, tak vás možná napadlo, zdali jej bude možné spárovat s novým HomePodem druhé generace, především tedy jeho první generaci. Odpověď zní jednoduše – tato možnost k dispozici nebude. Reproduktory jsou jednoduše jiné, takže pokud budete chtít využít stereo pár HomePodů, bude se muset jednat o stejné modely. Druhá generace HomePodu tedy bude ve stereo režimu fungovat pouze s druhým HomePodem druhé generace.

Stále není oficiálně k dispozici v Česku

Někteří z vás jistě ví, že pokud byste se pokusili pořídit si HomePod v Česku na oficiálních stránkách Applu, tak se vám to nepodaří – vůbec byste ho zde nenašli. Někteří uživatelé to zpočátku řeší nákupem v Německu, později se však HomePody objeví i v některých českých internetových obchodech, například na Alze, avšak samozřejmě s vyšší cenou. Pokud byste očekávali, že nás Apple provádění těchto oklik ušetří, tak se mýlíte. V Česku bohužel stále není HomePod oficiálně k dispozici, ani jeho druhá generace. Může za to dle Applu fakt, že Siri není lokalizována pro Česko, a tak zde HomePod nemůžeme používat – zkrátka nesmysl.

Starší čip, než jsme čekali

Pokud jste sledovali informace z posledních týdnů, tak jste možná postřehli spekulace ohledně toho, že se má nový HomePod pochlubit čipem S8, který pochází z Apple Watch Series 8 nebo Ultra. Opak je však pravdou, jelikož HomePod druhé generace dostal „jen“ čip S7, který se nachází v Apple Watch Series 7. Je ale nutné zmínit, že z hlediska specifikací jsou čipy S8, S7 a S6 naprosto totožné. Nedostatku výkonu se rozhodně bát nemusíte vzhledem k tomu, že i nejnovější jablečné hodinky využívají tento prakticky tři roky starý čip, který má jen jinou číslovku v názvu.

Dnes nejčtenější

.