Zavřít reklamu

Výdrž baterie smartphonů je v posledních letech poměrně žhavým tématem. Zdá se však, že jej konečně začínají brát jak výrobci telefonů, tak i vývojáři skutečně vážně. Není tomu dlouho, co Telegram představil novou funkci s názvem Režim úspory energie pro uživatele počítačů Mac. S příchodem nové aktualizace jsme se stejného vylepšení dočkali také ve verzi aplikace pro iPhone a iPad.

telegram

Za značnou výhodu lze považovat skutečnost, že Režim úspory energie nejen šetří životnost baterie, ale také zlepšuje výkon aplikace na starších zařízeních. Po aktivaci Telegram zakáže některé animace a deaktivuje automatické přehrávání videí, GIF a další efekty rozhraní. Stejně jak je tomu u aplikace pro Mac, mohou uživatelé Telegramu na iOS nastavit režim úspory energie tak, aby se automaticky zapnul s ohledem na stav nabití baterie a nechybí ani možnosti přizpůsobení, které animace budou po aktivaci zakázány. Nový režim najdete pod Úspora energie (Power Saving menu) v nastavení aplikace Telegram.

To ovšem zdaleka není vše. Nově aplikace umožňuje uživatelům nastavit rychlost přehrávání audia a videa. Stačí jednoduše klepnout, podržet tlačítko rychlosti přehrávání a vybrat vyhovující rychlost. Nově je k dispozici upozornění na dobu čtení pro malé skupiny nebo automatické odesílání odkazů na pozvánky. Přibylo dynamické řazení balíčků nálepek, vylepšená podpora složek na iOS a nové animované emotikony pro předplatitele Telegram Premium. Již počátkem tohoto roku Telegram spustil exkluzivní funkci pro předplatitele, díky které lze překládat celé chaty přímo z konverzace. Telegram je zdarma dostupný ke stažení v App Store. Aplikace vyžaduje iPhone nebo iPad se systémem iOS 11 nebo novějším.

Dnes nejčtenější

.