Zavřít reklamu

Pokud chcete v dnešní době s někým komunikovat, tak k tomu můžete využít nespočet různých aplikací. Mezi všeobecně známé patří například Messenger či WhatsApp, každopádně se do popředí čím dál tím více dere Telegram – a není se čemu divit. Za poslední dobu se totiž tato aplikace dočkala nespočtu nových funkcí, které rozhodně stojí za to. Uživatelé jsou tak díky těmto funkcím spokojeni a nemusí na ně čekat několik měsíců jako v případě jiných aplikací. Telegram nedávno vydal novou majoritní verzi aplikace s označením 8.0 a v tomto článku se podíváme na 5 novinek, se kterými přichází.

Neomezené živé přenosy

Aplikace Telegram už dávno neslouží pouze k prostému chatování s vašimi kontakty. Nechybí v ní například možnost pro vytváření a sledování živých přenosů. Až doposud však mohlo jeden živý přenos sledovat maximálně tisíc uživatelů zároveň. Pro většinu živých přenosů to nebyl problém, avšak pro některé populární samozřejmě ano. V rámci verze Telegram 8.0 bylo tohle omezení kompletně odstraněno, což znamená, že se na jeden živý přenos může zároveň dívat nespočet uživatelů.

Jednoduché přeposílání zpráv

Čas od času se můžete ocitnout v situaci, kdy potřebujete jinému kontaktu přeposlat zprávu z nějaké konverzace. Může se jednat například o nějaké informace, anebo třeba fotografii z dovolené, apod. V ostatních chatovacích aplikacích je možné zprávy přeposílat tak, že na nich podržíte prst, a poté zvolíte konkrétní možnost. Dobrou zprávou je, že tato funkce už je k dispozici i v rámci Telegramu – a funguje naprosto stejně jako kdekoliv jinde. Přeposlat můžete také vícero zpráv najednou, což se hodí.

Přesuňte se do dalšího kanálu

Jak už jsem zmínil výše, tak Telegram už dávno není jen a pouze o klasickém chatování. Sledovat na něm totiž můžete také různé kanály, díky kterým můžete sledovat novinky, události a obsah, který vás zajímá. Dle Telegramu existují miliony těchto kanálů, které uživatelé každodenně využívají jakožto zdroj zábavy či seriózních informací. Pokud jste se v minulosti dostali na konec kanálu, tedy na poslední příspěvek, tak jste se museli vrátit a přesunout do dalšího.

Počet nepřečtených komentářů

V určitých kanálech mohou být povolené komentáře, díky kterým mohou uživatelé vyjádřit svůj názor k určité věci, popřípadě mohou diskutovat. Až doposud jste ale nemohli jednoduše zjistit, kolik komentářů k jednotlivým tématům přibylo. Nově se v rámci kanálů v pravém dolním rohu obrazovky objevuje šipka s číslicí, která určuje, kolik komentářů nemáte přečtených. Podobně to funguje i v rámci chatů. Klepnutím na šipku se pak přesunete v kanálu dolů.

telegram 8.0 novinky

Trendy samolepky

Samolepky jsou velice důležitou součástí Telegramu, jelikož je používá mnoho uživatelů. Často je totiž o mnoho jednodušší vyjádřit nějaký pocit právě samolepkou, která může být dokonce animovaná a zároveň i vtipná. Samolepek je v Telegramu k dispozici více než dost, a pokud nově otevřete rozhraní pro výběr samolepky, tak se vám v jeho horní části zobrazí ty samolepky, které jsou aktuálně trendy. Výběr je tak ještě o něco jednodušší.

Ukazatel výběru samolepky

Píšete si zrovna s nějakým kamarádem, který vám již delší dobu neodpovídá, a to i přesto, že je online? Je dost možné, že zrovna vybírá nějakou samolepku, kterou vám pošle jakožto reakci na poslední zprávu. Až doposud jste však tuto informaci nemohli zjistit. Nově, pokud váš kontakt začne vybírat samolepku, tak se v horní části obrazovky pod jeho jménem o této skutečnosti zobrazí informace. Podobně to funguje i v případě, že druhá strana něco píše, popřípadě pokud nahrává zvukovou zprávu. Díky tomu víte, že se na vás kontakt nevykašlal.

telegram 8.0 novinky

Další animovaní emoji

Součástí operačního systému iOS je několik tisíc různých emoji, které můžete využít prakticky kdekoliv, včetně Telegramu. Tato aplikace má však menší zvláštnost – dokáže totiž emoji rozpohybovat. Již před nějakou dobu se v Telegramu objevily animované emoji, které se daly do pohybu v případě, že jste je v konverzaci odeslali jen jeden a bez jakéhokoliv textu navíc. Uživatelům se tyto animované emoji velmi líbily, a tak se Telegram rozhodl, že ve verzi 8.0 jich rozpohybuje ještě o něco více.

Dnes nejčtenější

.