Zavřít reklamu

Po aktualizaci firmwaru „4E71“ vydané v květnu minulého roku začalo mnoho jablíčkářů poukazovat na to, že ANC (Active Noise Cancellation) oproti předešlému firmware citelně zhoršilo a již tedy nedokáže vnější zvuky izolovat tak dobře, jak tomu bylo předtím. Aktivní potlačení hluku vnějšího prostředí přitom patří vedle režimu propustnosti, prostorového zvuku nebo adaptivní ekvalizace mezi jeden z faktorů, proč si AirPods Max koupit. Oprava je však poměrně překvapivě stále v nedohlednu.

Že se ANC zhoršilo potvrdily  provedené RTings.com s tím, že ANC ‌AirPods Max‌ po zmíněné aktualizaci blokují okolní zvuky o něco méně zejména v basovém pásmu. Pokud jde o rozsah středních a vysokých frekvencí, tato aktualizace firmwaru změnila úroveň izolace jen mírně a uživatelé by tedy v tomto směru neměli pociťovat žádný markantní rozdíl. Nicméně i „pouhé“ zhoršení v basovém pásmu rozhodně nepotěší, tím spíš, když Apple celou záležitost sále neokomentoval.

V minulosti se sice objevily spekulace, že snížená funkčnost ANC je výsledkem patentového sporu, který Apple prohrál, nicméně je otázkou, zda tomu tak skutečně je. I když někteří uživatelé zaznamenali nepatrné zlepšení síly ANC ‌AirPods Max‌ po další aktualizaci firmwaru koncem minulého roku, stále v online prostředí převládá všeobecný názor, že ANC ‌AirPods Max‌ stále není tak efektivní jako před květnovou aktualizací. Snad se tedy brzy dočkáme opravy, která tento problém vyřeší.

AirPods Max půjde zakoupit například zde

Dnes nejčtenější

.