Zavřít reklamu

Když Apple minulý rok světu představil iPhony 14 (Pro) s podporou satelitní SOS komunikace, svým způsobem tím zavelel k další malé technologické revoluci. Po tomto kroku totiž přispěchal s podobným řešením i Samsung, díky čipům Qualcomm se s ním počítá v brzké době i na řadě androidích telefonů a co víc, nyní se díky Motorole dostane tato funkce de facto na jakýkoliv smartphone s Android 10 a vyšším, potažmo iOS 14 a vyšším. Motorola totiž představila speciální příslušenství, které satelitní komunikaci umožní. 

Novinka se jmenuje Defy Satellite Link a na první pohled vypadá jako relativně nenápadný přívěsek na klíče čí klíč od auta, jelikož je opatřen několika tlačítka spolu s USB-C portem pro nabíjení. Právě toto zařízení nicméně dokáže zprostředkovat satelitní komunikaci skrze službu Bullitt Satellite Messenger, která je na smartphonech dostupná ve formě aplikace. Tu tedy stačí ve výsledku jen stáhnout, následně telefon se zařízením spárovat, připojit se k satelitům z místa s jasným výhledem na oblohu a je hotovo. Jakmile jsou všechny tyto body splněny, lze začít komunikovat a to nejen se záchrannými složkami, jak tomu je u Applu, ale i s přáteli. K dispozici je totiž podpora zpráv. 

Zní vám to celé skvěle? Pak raději zadržte. Háček je totiž v tom, že aby byla komunikace možná, je třeba si jí měsíčně předplácet. Cena zařízení jako takového má být v přepočtu zhruba 2660 Kč bez DPH s tím, že za ní dostanete „jen“ podporu SOS zpráv se záchrannými složkami. Pokud pak budete prahnout po komunikaci s přáteli, je třeba počítat s tím, že si bude třeba připlatit za některý s tarifů, které služba nabídne. Ty mají začínat na zhruba 120 Kč za 30 zpráv měsíčně a končit na 710 Kč. Do prodeje zamíří zařízení v dubnu. 

Dnes nejčtenější

.