Zavřít reklamu

Apple nedávno přetáhl z Googlu dva satelitní machry. John Fenwick vedl v Googlu kosmické operace a Michael Trela byl vedoucím satelitní techniky. Oba experti následují bývalého spoluzakladatele kamerové firmy Dropcam Grega Duffyho, který šel pro cupertinskou společnost pracovat v lednu. Ale je zatím nejasné, na čem budou další dva odborníci v Applu pracovat. Spekuluje se však, že buď budou pracovat na satelitech pro sběr obrazů či pro komunikaci.

Apple používá flotilu dronů ke shromažďování údajů, přičemž chce vylepšit své Mapy. Dokonce podal k FAA žádost o povolení, aby mohl používat drony pro obchodní účely.

V roce 2015 Apple získal společnost Aether Industries, která vyvíjí širokopásmové rádiové vysílače a výškové balóny. Společnost na svých webových stránkách ukazuje letecké snímky s vysokým rozlišením a tvrdí, že poskytuje plnobarevné letecké snímky pro mapové řešení. Apple chce také nasadit satelity pro komunikační účely. Boeing už pracuje na tom, že odešle více než tisíc satelitů do nízké oběžné dráhy kolem Země, aby mohl poskytovat širokopásmý přenos. A letecká společnost údajně spolupracuje s Applem. James Bell, bývalý výkonný ředitel Boeingu, se připojil k Applu v říjnu 2015, což je další důkaz potenciálního spojení mezi Applem a Boeingem.

Společnosti Apple i Google odmítly komentovat přechod satelitních expertů.

mapy fb

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.