Zavřít reklamu

Apple Maps jsou s námi již nějakou dobu. V době jejich uvedení se jednalo o velký propadák, kvůli nedostatečné kvalitě mapových podkladů. Tohoto problému si je Apple vědom a snaží se všemi způsoby své mapy zkvalitňovat. Například v Brně a Praze nabízí Flyover, tedy 3D satelitní snímky měst. Zvláště v Praze jsou ale nekvalitní a nelze je příliš přiblížit. Apple proto zřejmě v nedávné době vydal aktuálnější satelitní snímky pro Apple Maps na některých místech České republiky. Otázkou zůstává, zda si kvalitou polepšili.

Jak to celé funguje

Satelitní 3D budovy ve výše zmíněných městech jste si dříve mohli prohlížet pomocí současného tahu dvou prstů po obrazovce. Tato možnost i nyní zůstává, ale navíc je možné i v těchto městech zobrazit 2D satelitní snímky. Konkrétně v hlavním městě se dají přiblížit mnohem více než starší 3D snímky, což je určitě výhoda. Jsou také přibližně o rok aktuálnější. Zajímavé je, že ve 2D pohledu se na rozdíl od toho 3D zobrazují i virtuální linie značící silnice.

Pro využití funkce je s největší pravděpodobností vyžadován iOS 10.3 nebo novější. Na Macu se mně osobně možnost zatím neobjevila. Zda je vaše zařízení připraveno zjistíte následujícím způsobem. Otevřete aplikaci Apple Mapy a přepněte je do satelitního zobrazení. V pravém horním rohu obrazovky by se měly ukázat tři ikony – informace, současná poloha a 3D/2D. Pokud se objeví, můžete sledovat rozdíly mezi 3D a 2D zobrazením a do komentářů pod článkem napsat váš názor na kvalitu nových snímků v různých částech republiky.

mapy ipad

Dnes nejčtenější

.