Zavřít reklamu

Apple každým rokem vydává bezpochyby skvělé produkty a aktualizace softwaru pro naše zařízení, na které se můžeme těšit. Skutečně radovat se ovšem můžeme jen pokud jsou nové funkce daného softwaru, či zařízení v naší zemi podporováné. V poslední době se nám ale může zdát, že mnoho takových čerstvých vychytávek z dílen Applu je omezeno pouze na „vyvolené“ státy. Jen si přiznejme, že například na zavedení tak vyžadovaného Apple Pay do Česka a Slovenska čekáme již dlouho. A právě o takové funkci, u nás zatím oficiálně nedostupné, se budeme dnes bavit. Řekneme si totiž, jak ji při troše snahy použít i v naší domovině. Jedná se o funkci Nearby, v překladu „v okolí“, která byla součástí Apple Maps už v iOS 9, tedy od roku 2015.

Co je Nearby?

Nejdříve si stručně popíšeme, co tato funkce umí. Při otevření Apple map, a kliknutí na vyhledávací lištu, například v USA by se nám zobrazilo hned několik ikon, znázorňující kategorie hledání jako například Jídlo, Nákupy, Cestování…, přičemž každá má ještě své konkrétnější podsložky. Při vybrání této možnosti se na mapě zobrazí všechna místa odpovídající danému tématu, což se může mnohdy hodit, zejména na cestách.

Jak na to v Česku

V České republice na funkci nenarazíme. Přesuneme-li ovšem se na mapě do sousedního Německa, kde je dostupná, a klikneme si na potřebnou kategorii, můžeme se přesunout zpět na naše území a stisknout jednoduše tlačítko „Hledat zde“ ve spodní části obrazovky. Díky tomu se na mapě zobrazí všechny body korespondující s hledanou skupinou. Ještě existuje druhá možnost a to manuálně do vyhledávacího pole vepsat námi vyžadovanou kategorii. Například při vyhledání hesla „Pizza“ se zobrazí všechny Pizzerie v okolí.

apple-maps-nearby-FB

Dnes nejčtenější

.