Zavřít reklamu

Pokud jste fanoušky Applu a zajímáte se i o jeho finanční stránku, zapište si do kalendáře datum 2. února. V tento den nám totiž Apple večer prozradí finanční výsledky za čtvrté čtvrtletí loňského kalendářního roku V předešlém kvartálu se Applu velmi dařilo a to i navzdory pandemii koronaviru a situaci ve světě. Zda se mu podařilo na úspěchy navázat i nyní je však otázkou.

Svět se v poslední době potýká s celou řadou zádrhelů, které mu znepříjemňují podnikání. Jedná se namátkou o opětovný rozpuk pandemie koronaviru v Asii, který se negativně podepisuje na dostupnosti jeho produktů, či zhoršující se ekonomickou ve světě kvůli ruské invazi na Ukrajině, která se podepisuje na snižující se chuti uživatelů utrácet peníze za „zbytečnosti“ kvůli zdražování životních nákladů. K tomu všemu je navíc třeba přičíst fakt, že Apple produkty představené ke konci loňska nebyly příliš inovativní a na iPhony 14 Pro, o které byl de facto jako o jediné velký zájem, se čekalo extrémní doby.

Kromě finančních výsledků by mohl teoreticky Apple nastínit při hovoru s investory i své hardwarové a softwarové plány pro budoucí měsíce. Je sice pravdou, že své vize si Apple zpravidla drží pod pokličkou, nicméně vzhledem k nynější situaci je více než jisté, že alespoň určité obrysy budoucnosti budou od něj investoři vyžadovat. Co vše bude ochoten poodhalit nicméně ukáže až 28. července.

Dnes nejčtenější

.