Zavřít reklamu

Pokud jste fanoušky Applu a zajímáte se i o jeho finanční stránku, zapište si do kalendáře datum 27. ledna. V tento den nám totiž Apple večer prozradí finanční výsledky za poslední čtvrtletí loňského kalendářního roku V předešlém kvartálu se Applu velmi dařilo a to i navzdory pandemii koronaviru. A je velmi pravděpodobné, že na úspěch naváže.

Hlavním hnacím motorem předešlého čtvrtletí by měly být nové iPhony 13 a 13 Pro, které se prakticky od jejich představení prodávaly neuvěřitelným tempem, kvůli čemuž jsou ostatně doteď velmi obtížně sehnatelným artiklem. Uživatele ale zaujaly například i nové Apple Watch, iPady mini a samozřejmě i nová generace MacBooků Pro. A jelikož bylo předešlé čtvrtletí zároveň čtvrtletím vánočním, je jasné, že byly prodeje i jiných Apple produktů velmi vysoké.

Kromě finančních výsledků by mohl teoreticky Apple nastínit při hovoru s investory i své hardwarové a softwarové plány pro budoucí měsíce. Je sice pravdou, že své vize si Apple zpravidla drží pod pokličkou, nicméně vzhledem k nynější situaci je více než jisté, že alespoň určité obrysy budoucnosti budou od něj investoři vyžadovat. Co vše bude ochoten poodhalit nicméně ukáže až 27. ledna.

Apple produkty můžete zakoupit například zde

Dnes nejčtenější

.