Zavřít reklamu

Pokud jste fanoušky Applu a zajímáte se i o jeho finanční stránku, zapište si do kalendáře datum 28. dubna. V tento den nám totiž Apple večer prozradí finanční výsledky za první čtvrtletí letošního kalendářního roku. V předešlém kvartálu se Applu velmi dařilo a to i navzdory pandemii koronaviru. A je velmi pravděpodobné, že na úspěch naváže.

Hlavním hnacím motorem předešlého čtvrtletí by měly být nové iPhony 13 a 13 Pro, které se prakticky od jejich představení prodávaly neuvěřitelným tempem, kvůli čemuž jsou ostatně doteď velmi obtížně sehnatelným artiklem. Uživatele ale zaujaly například i nové Apple Watch, iPady mini a samozřejmě i nová generace MacBooků Pro. Kromě „starších“ produktů se pak do prodejů takřka 100% podepíšou i nedávno představené iPhony SE 3, iPady Air 5 či Macy Studio se Studio Displayi.

Kromě finančních výsledků by mohl teoreticky Apple nastínit při hovoru s investory i své hardwarové a softwarové plány pro budoucí měsíce. Je sice pravdou, že své vize si Apple zpravidla drží pod pokličkou, nicméně vzhledem k nynější situaci je více než jisté, že alespoň určité obrysy budoucnosti budou od něj investoři vyžadovat. Co vše bude ochoten poodhalit nicméně ukáže až 28. dubna.

Dnes nejčtenější

.