Zavřít reklamu

V rámci App Store najdete miliony všemožných aplikací, ze kterých si můžete vybrat ty ideální přesně pro vás. Kromě aplikací jako takových tvoří nedílnou součást jablečné galerie také hry, kterých je taktéž k dispozici více než dost. Takové mobilní hry v dnešní době mohou zabírat klidně několik gigabajtů místa v úložišti, tudíž je třeba se na to připravit. Určitě jste se už ale někdy ocitli v situaci, kdy jste si z App Store stáhli nějakou hru, a poté jste se ihned chtěli vrhnout do hraní. Po prvním spuštění jste však zjistili, že hra musí ještě stáhnout několik gigabajtů dalších dat, abyste ji mohli spustit, takže jste opět museli zdlouhavě čekat.

Jak na iPhone aktivovat automatické stahování obsahu nových aplikací

Pokud vám výše popsaná situace není cizí, tak pro vás mám naprosto skvělý tip, který rozhodně oceníte. V novém iOS 16.1 si totiž můžete aktivovat funkci, která začne potřebný obsah nových aplikací stahovat automaticky na pozadí, a to bez vašeho zásahu. Jakmile se aplikace stáhne, systém ji jednoduše spustí na pozadí, čímž započne stahování. Jestliže byste chtěli provést aktivaci této funkce, stačí postupovat následovně:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu přešli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, sjeďte o kus níže, kde najděte a rozklikněte sekci App Store.
  • V rámci této sekce pak opět přejeďte níž a lokalizujte kategorii Automatická stahování.
  • Zde už jen stačí, abyste přepínačem aktivovali funkci Obsah v aplikacích.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na vašem iPhonu aktivovat funkci, která zajistí automatické stahování obsahu nově stažených aplikací, nejčastěji tedy her. Tato dodatečná data je v současné době nutné stahovat již u naprosté většiny velkých her, takže tato funkce určitě přijde vhod a dokáže ušetřit čas. Na závěr ještě jednou zmíním, že funkce pro automatické stahování obsahu nových aplikací je k dispozici jen v iOS 16.1 a novějším. Pokud tedy tento systém nemáte nainstalovaný, funkci nenajdete.

Dnes nejčtenější

.