Zavřít reklamu

App Store je již od svého založení skutečně rozmanitým obchodem a jeho čísla tržeb stále narůstají. Na konci tohoto měsíce čeká Apple již tradiční hovor s investory, v kterém rozeberou zisky za první kvartál letošního roku (druhý kvartál fiskálního roku společnosti) a rozhodně bude o čem mluvit. Nyní však jablečný obchod poprvé od roku 2015 zaznamenal meziroční pokles v počtu stahování, o čemž nás informovala bankovní společnost Morgan Stanley. Samotný počet stahování se zmenšil o celých 5 %, přičemž akcie investorů by nijak ohrozit neměl.

App Store v iOS 10 vs. App Store v iOS 11:

Přestože by nadcházející hovor mohl značně alarmovat některé investory, měli by zůstat klidnými a své akcie zbrkle neprodávat. App Store sice zaznamenal 5% pokles ve stahování, ale to nutně nemusí znamenat nižší zisky. Spousta aplikací totiž využívá takzvaných mikrotransakcí, z kterých jde určitá částka přímo Applu. Podle banky Morgan Stanley je za meziročním poklesem na vině především Netflix, a nebo Spotify. Tyto aplikace totiž zpřístupňují svůj obsah až ve svých iOS aplikacích a dalo by se říci, že Applu vlastně nic neodvádějí. Jejich aplikace jsou vedeny s označením „Zdarma“ a pokud se rozhodnete si jejich předplatné zaplatit, odvádíte ho přímo příslušným společnostem.

Hovor s investory se uskuteční na závěr tohoto měsíce a měl by přinést podrobnější informace o službách poskytovaných Applem. Zdali se tento pokles ve stahování odrazí na ziscích společnosti je prozatím nejisté a na legitimní data si budeme muset počkat.

app store

Dnes nejčtenější

.