Zavřít reklamu

Před nedávnem vydal Apple první větší aktualizaci operačního systému iOS 16, a to konkrétně s označením 16.1. Tato aktualizace přichází s opravou všemožných chyb, kromě toho jsme se však dočkali také přidání některých nových funkcí, které byly představeny, ale Apple je nestihl dokončit. Jak už to však po každé větší aktualizaci bývá, tak se vždy najde hrstka uživatelů, která si začne stěžovat na zhoršení výdrže baterie iPhonu. Pojďme se proto společně v tomto článku podívat na 5 tipů pro zvýšení výdrže baterie iPhonu v iOS 16.1. Pomocí odkazu níže se můžete podívat na dalších 5 tipů, které se nachází na našem sesterském magazínu.

Dalších 5 tipů pro prodloužení výdrže iPhonu najdete zde

Deaktivace haptické odezvy klávesnice

V novém iOS 16 přišel Apple konečně s možností aktivace haptické odezvy klávesnice. Doposud mohli uživatelé iPhonu využívat pouze zvukovou odezvu klávesnice, což pro některé z nich nemuselo být to pravé ořechové – konkurenční Android totiž vibrace při stisknutí kláves nabízí od pradávna. Avšak vzhledem k tomu, že iPhony využívají komplexní Taptic Engine, a nikoliv klasický vibrační motorek, tak může haptická odezva klávesnice způsobit rychlejší spotřebu baterie. Pro vypnutí této funkce stačí přejít do Nastavení → Zvuky a haptika → Odezva klávesnice, kde deaktivujte přepínačem Haptika.

 

Vypnutí sdílení analýz

iPhone může Applu a ostatním vývojářům odesílat různé analýzy, které jsou následně využívány pro zlepšování služeb a aplikací. To, zdali bude váš jablečný telefon odesílat analýzy, je možné nastavit v prvotním průvodci iPhonu. Je však nutné zmínit, že sdílení analýz využívá sběr dat na pozadí, což může způsobit vyšší spotřebu baterie. Pokud byste tedy chtěli tuto funkci vypnout, stačí přejít do Nastavení → Soukromí → Analýza a vylepšování, kde deaktivujte Sdílet analýzu iPhonu a hodinek a případně také další možnosti.

Optimalizované nabíjení baterie

Baterie (nejen) ve vašem iPhonu je spotřební zboží, které postupem času a využíváním ztrácí své vlastnosti, tedy nevydrží tak dlouho nabitá. Z toho důvodu je nutné, abyste se o baterii alespoň trochu starali. Primárně je důležité nevystavovat baterii extrémním teplotám, kromě toho byste měli zajistit, aby se stav nabití pohyboval ideálně v rozmezí od 20 % do 80 %, kde baterie funguje nejlépe. Pomoci vám s tím může Optimalizované nabíjení, které dokáže při splnění podmínek pozastavit nabíjení v 80 %. Tuto funkci aktivujete v Nastavení → Baterie → Kondice baterie, kde zapněte Optimalizované nabíjení.

Vypnutí automatického stahování aktualizací

Chcete-li se při využívání iPhonu cítit bezpečně, tak je nutné, abyste pravidelně aktualizovali jak systém, tak i aplikace. Ve výchozím nastavení se tyto aktualizace stahují automaticky, což ale na druhou stranu může způsobit rychlejší spotřebu baterie. Pokud vám tedy nebude vadit aktualizace vyhledávat ručně, můžete jejich automatické stahování vypnout. V případě iOS stačí přejít do Nastavení → Obecné → Aktualizace softwaru → Automatické aktualizace, v případě aplikací pak do Nastavení → App Store, kde v kategorii Automatická stahování deaktivujte Aktualizace aplikací.

Deaktivace always-on

V případě, že vlastníte nejnovější iPhone 14 Pro (Max), tak na něm můžete využívat funkci always-on, která zaručuje, že displej telefonu zůstává zapnutý i po zamknutí. O to, aby nedocházelo k výraznému vybíjení baterie při využívání always-on, se stará Display Engine, který je součástí čipu A16 Bionic. Každopádně i přesto může always-on spotřebovat klidně i 5 % baterie za den. Pokud je pro vás výdrž baterie klíčová, můžete always-on samozřejmě deaktivovat. Stačí přejít do Nastavení → Zobrazení a jas, kde deaktivujte možnost Vždy zapnuto.

Dnes nejčtenější

.