Zavřít reklamu

Je to již nějaký ten rok nazpátek, co Apple konečně přidal možnost, pomocí které si mohou uživatelé aktivovat automatické aktualizace aplikací, a to jak na iPhonu a iPadu, tak na Macu. Ve většině případech se jedná o skvělou funkci – nemusíte se totiž o nic starat a veškeré aktualizace se stáhnou a připraví na pozadí s tím, že samotná aktualizace pak proběhne v noci. Samotná aktualizace samozřejmě před instalací zabírá často několik gigabajtů úložiště, což může být problém především pro vlastníky starších zařízení. V tomto článku se podíváme na to, jakým způsobem lze stahování aktualizace systému iOS či iPadOS přerušit, a jak ji poté smazat, aby nezabírala místo v úložišti.

Jak na iPhone přerušit stahování aktualizace systému

Chcete-li na vašem iOS či iPadOS zařízení přerušit aktuální stahování aktualizace systému, tak se ve finále nejedná o nic složitého. Klasicky byste ale na tento postup, bez pomoci tohoto návodu, nejspíše nepřišli. Postup je tedy následující:

  • Prvně je nutné, abyste si zkontrolovali, že se nějaká aktualizace doopravdy stahuje, popřípadě že je připravena k instalaci.
  • Přejděte tedy do Nastavení -> Obecné -> Aktualizace softwaru, kde se o probíhající aktualizaci přesvědčte.
  • Jestliže se aktualizace stahuje, popřípadě je připravená k instalaci, tak ihned aktivujte režim letadlo a vypněte Wi-Fi.
  • Po aktivaci režimu letadla a vypnutí Wi-Fi se vraťte zpět do Nastavení -> Obecné.
  • Zde poté o kus níže rozklikněte řádek s názvem Úložiště: iPhone.
  • Nyní je nutné vyčkat, až se veškerá data o úložišti načtou.
  • Po načtení sjeďte nížeseznamu různých aplikací, které zabírají místo v úložišti.
  • V rámci seznamu nyní vyhledejte a klepněte na položku s názvem iOS xx.x (tj. název stažené aktualizace, například 14.1.).
  • Na další obrazovce poté dole klepněte na Smazat aktualizaci a odstranění potvrďte.

Výše uvedeným způsobem lze tedy jednoduše přerušit stahování aktualizace iOS či iPadOS a stažené soubory aktualizace smazat. Jestliže vám automatické aktualizace nevyhovují, tak je samozřejmě můžete vypnout. Stačí přejít do Nastavení -> Obecné -> Aktualizace softwaru -> Automatická aktualizace, kde deaktivujte možnost Stahovat aktualizace pro iOSInstalovat aktualizace pro iOS.

Dnes nejčtenější

.