Zavřít reklamu

Ačkoliv říká Twitter Elonu Muskovi „pane“ teprve pár dní, už pro něj tento vizionář ohlásil první poměrně velkou novinku. Ta je navíc do značné míry kontroverzní a to hned z několika důvodů, za což se na Muska sype z mnoha stran tvrdá kritika. Není se však příliš čemu divit. 

Musk se konkrétně rozhodl, že kdo chce mít na Twitteru ověřený účet označení „fajfkou“ vedle jména, ten za to musí platit a to konkrétně měsíční poplatek ve výši 20 dolarů. Ověření účtu totiž bude nově součástí předplatného Twitter Blue, který v současnosti přitom vychází v zahraničí jen na 4,99 dolarů. Musk jej tedy chce výrazně zdražit a zároveň zkomplexnit, přičemž jinak než přes něj se k ověřenému učtu už nebude dát dostat. Uživatelé, kteří mají v současnosti ověřený účet, budou mít od spuštění této novinky celkem 90 dní na její zaktivování s tím, že pokud tak neučiní, o ověření zkrátka přijdou. 

Nejen drahé ověření učtu je však mnoha uživatelům trnem v oku. Musk totiž nemá absolutně smilování ani se zaměstnanci Twitteru, kterým nařídil, že musí být vše zprocesované do 7. listopadu s tím, že pokud se tak nestane, jednoduše budou vyhozeni. Chování Muska je tedy do jisté míry velmi agresivní a bude extrémně zajímavé sledovat, jak se bude Twitteru pod jeho vedením dařit. Už nyní se ale skoro až chce říci, že rajská zahrada z hlediska práce v něm opravdu nebude. 

Dnes nejčtenější

.