Zavřít reklamu

Součástí prakticky každého Apple zařízení je nativní prohlížeč Safari. Mnoho uživatelů tento prohlížeč využívá, jiní zase raději sáhnou po nějaké alternativě. Pravdou je, že Safari nabízí několik skvělých funkcí, které jsou exkluzivní právě pro něj, na druhou stranu ale v několika dalších věcech jednoduše pokulhává. Apple se každopádně neustále snaží svůj nativní prohlížeč vylepšovat. Nedávno jsme se dočkali například přidání skupin panelů, díky kterým uživatelé mohou jednoduše rozlišit vybrané panely. Vytvořit si tak mohou například skupiny s domácími panely, pracovními, zábavními apod. a následně se mezi nimi přepínat.

Jak na iPhone v Safari spolupracovat ve skupinách panelů

V novém operačním systému iOS 16 se však Apple rozhodl skupiny panelů ještě více vylepšit. Konkrétně jsme se dočkali novinky v podobě možnosti spolupráce ve skupinách panelů. To znamená, že pokud máte nějakou skupinu panelů, tak ji můžete jednoduše sdílet s ostatními uživateli, kteří v ní mohou pracovat s vámi – podobně jako třeba v Poznámkách nebo Připomínkách. Tato možnost prozatím nebyla vůbec k dispozici a jedná se o relativně velkou změnu. Spolupracovat ve skupinách panelů můžete následovně:

  • Prvně se na iPhonu přesuňte do nativní aplikace Safari.
  • Jakmile tak učiníte, tak se klepnutím na dva čtverečky vpravo dole přesuňte do přehledu panelů.
  • Zde pak dole uprostřed klepněte na aktuální počet panelů se šipkou.
  • Otevře se malé menu, ve kterém si pak vytvořte nebo rovnou přejděte do skupiny panelů.
  • Následně se ocitnete na hlavní stránce skupiny panelů, kde klepněte vpravo nahoře na ikonu sdílení.
  • Poté už se otevře menu, ve kterém stačí vybrat způsob sdílení, a to přímo uživateli, nebo v rámci aplikace.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na vašem iPhonu s iOS 16 v Safari jednoduše spolupracovat s ostatními uživateli ve skupinách panelů. Díky tomu je tak možné pracovat v Safari s vícero uživateli najednou, což doposud nebylo možné. To se může hodit například tehdy, pokud v týmu spolupracujete na nějakém projektu, pokud plánujete společnou dovolenou apod. Možností využití existuje opravdu mnoho a možnost sdílení je třešničkou na dortu skupin panelů.

Dnes nejčtenější

.