Zavřít reklamu

Před nedávnem jsme vás na našem magazínu informovali o tom, že si můžete nechat zrcadlit obrazovku Apple Watch na iPhone, odkud ji pak můžete jednoduše ovládat. To se může hodit v hned několika různých situacích, kdy zrovna nechcete pracovat na malém displeji jablečných hodinek a rádi byste se přesunuli na displej o něco větší. Je však nutné zmínit, že s příchodem iOS 16, potažmo watchOS 9, jsme se dočkali také přesně opačné možnosti, tedy ovládání iPhonu přes samotné Apple Watch, což se může opět v některých situacích hodit.

Jak ovládat iPhone přes Apple Watch

Je však samozřejmě nutné zmínit, že při ovládání iPhonu přes Apple Watch nedojde ke zrcadlení obrazovky jako v případě opačného ovládání. Ve skutečnosti se vám pouze na jablečných hodinkách zobrazení některé základní funkce a akce, které můžete aktivovat stisknutím příslušného tlačítka. Pokud však zrovna přímo u sebe nemáte iPhone a chtěli byste na něm třeba změnit hlasitost, přepnout skladbu, přejít na plochu, otevřít přepínač aplikací apod., tak můžete. Stačí postupovat následovně:

  • Prvně na vašich Apple Watch přejděte do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, sjeďte níže, kde najděte a rozklikněte Zpřístupnění.
  • Zde se pak přesuňte o velký kus dolů a lokalizujte kategorii Motorické funkce.
  • V rámci této kategorie pak otevřete poslední možnost Ovládat zařízení v blízkosti.
  • Na další obrazovka už pak jen stačí klepnout na váš iPhone.
  • Po klepnutí už se Apple Watch s iPhonem spojí a můžete jej začít ovládat.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné jednoduše ovládat iPhone přes Apple Watch. Kromě jablečného telefonu je tímto způsobem možné ovládat také iPad. Pro ovládání těchto zařízení je samozřejmě nutné, aby byly v blízkosti a připojené k Wi-Fi. Následně můžete provádět akce v podobě přechodu domu, otevření přepínače aplikací, ovládacího či oznamovacího centra, aktivace Siri, přehrát/pozastavit přehrávání, další a předchozí stopa, zvýšení a snížení hlasitosti a další. Dobrou zprávou je, že pro využití této funkce nemusíte mít Apple Watch Series 6 a novější, jako je tomu při ovládání Apple Watch přes iPhone.

Dnes nejčtenější

.