Zavřít reklamu

Dnešní souhrn spekulací se kompletně ponese ve znamení chystaných nových verzí operačních systémů od Applu, jmenovitě watchOS 10 a iOS 17. Který z nich přinese revoluci a který naopak jen dílčí drobná vylepšení?

Změna ovládání Apple Watch

Když společnost Apple představila loni své Apple Watch Ultra, velkou pozornost sklidilo jejich programovatelné tlačítko. Z pochopitelných důvodů po něm začali volat i ti, kteří by si jeho přítomnost přáli i u standardních modelů Apple Watch. Nejnovější zpráva analytika společnosti Bloomberg Marka Gurmana napovídá, že bychom se podobné funkcionality mohli skutečně dočkat, a to i u starších modelů základních Apple Watch. Gurman totiž uvedl, že by Apple mohl s příchodem operačního systému watchOS 10 zavést možnost přiřazení vybraných funkcí bočnímu tlačítku a digitální korunce hodinek.

Lepší nastavení tapet v iOS 17

V souvislosti s příchodem operačního systému iOS 17 se hovoří o tom, že spíše než o revoluci by se mělo jednat o evoluci. Podle dostupných spekulací bychom spíše než převratné novinky měli očekávat drobná vylepšení, mezi která by mělo patřit i usnadnění nastavení tapet pro iPhone. V současné chvíli funguje změna tapet na iOS tak, že se mezi jednotlivými tapetami ve výběru posouváte klasickým způsobem. S příchodem iOS 17 by se ale náhledy nových tapet mohly zobrazovat v podobě miniatur, seřazených do přehledné mřížky, což by mohlo usnadnit a urychlit výběr tapety. Informoval o tom twitterový účet @analyst941.

Zobrazení v mřížce by mělo uživatelům umožnit nejen výběr nové tapety, ale také mazání, změnu pořadí tapet, duplikování nebo jejich sdílení. Jedná se sice o drobnost, pokud ale bude tato funkce opravdu uvedená do praxe, jistě potěší nejednoho jablíčkáře.

Widgety ve watchOS 10

Naopak v souvislosti s chystaným watchOS 10 se mluví o výrazných změnách, obzvlášť po stránce designu. Podle dostupných zpráv by měl zmíněný operační systém nabídnout kromě jiného také interaktivní widgety podobné těm, které si můžeme pamatovat z iOS 14. Uvedl to analytik Mark Gurman ve svém newsletteru s názvem Power On. Widgety by uživatelům měly umožnit prohlížení informací o aktivitě, počasí, akciích nebo třeba o událostech z kalendáře.

Prohlédněte si povedený koncept watchOS 10:

Dnes nejčtenější

.